Abracadabra-Steve Miller Band

Abracadabra-Steve Miller Band

Τα χρόνια που περνάνε αφήνουν πίσω τους πολλά, η μουσική της κάθε εποχής μας τα θυμίζουν, ήταν 1982, Νο 1 στην Αμερική αρχές Σεπτέμβρη.

Το τραγούδι λέγεται ότι ήταν εμπνευσμένο από την Αμερικανίδα τραγουδίστρια Νταϊάνα Ρος , την οποία είχε γνωρίσει ο Μίλερ όταν έπαιξαν ο καθένας στο ίδιο επεισόδιο της ποπ μουσικής τηλεοπτικής εκπομπής Hullabaloo τη δεκαετία του 1960.  Οι στίχοι "Round and round and round it going, where it stops nobody knows" είναι μια αναφορά στο τμήμα του περιστρεφόμενου τροχού από το The Original Amateur Hour .

Μιλώντας στο The Howard Stern Show τον Ιούνιο του 2016, ο Miller είπε αρχικά ότι η δισκογραφική του εταιρεία Capitol Records δεν είδε την πιθανή επιτυχία που θα γινόταν. "Το Capitol δεν το πίστευε και δεν ήθελε να το κυκλοφορήσει. Είχα μια διαφορετική συμφωνία με το Phonogram στην Ευρώπη. Όταν βγήκε στην Ευρώπη, ακύρωσα την αμερικανική περιοδεία μου επειδή ήταν Νο. 1 σε όλο τον κόσμο. εκτός από τις Πολιτείες». Αφού είδε την επιτυχία του στο εξωτερικό, το Capitol το κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ και ανέβηκε επίσης στο Νο. 1 .

Μόλις κυκλοφόρησε, το Billboard είπε ότι το τραγούδι «αναμιγνύει πονηρό στίχο, ψυχοφόρα φωνητικά και τη μαγεία της κιθάρας του Μίλερ».