Η Grimes και ο Elon Musk απέκτησαν κρυφά ένα δεύτερο παιδί - μια κόρη με το όνομα "Y"

Η Grimes και ο Elon Musk απέκτησαν κρυφά ένα δεύτερο παιδί - μια κόρη με το όνομα "Y"

Η Grimes αποκάλυψε ότι πρόσφατα απέκτησε ένα δεύτερο παιδί με τον Elon Musk — ένα κορίτσι που ονομάζεται Exa Dark Sideræl Musk (ή, "Y" για συντομία).

Σε μια νέα συνέντευξη στο Vanity Fair, η Grimes είπε ότι αυτή και ο Musk επέλεξαν να κρατήσουν μυστική τη γέννηση του παιδιού από παρένθετη μητέρα. Μόνο αφού ο συνεργάτης του Vanity Fair Devin Gordon άκουσε το μωρό να κλαίει στο βάθος, η Grimes επιβεβαίωσε ότι ήταν και πάλι νέα μητέρα.

Μιλώντας για την έμπνευση για το όνομα Y, η Grimes εξήγησε ότι το Exa είναι μια αναφορά στον όρο υπερυπολογιστών exaFLOPS (η ικανότητα να εκτελείς 1 πεντοσεκατομμύριο πράξεις κινητής υποδιαστολής ανά δευτερόλεπτο), ενώ το Dark είναι «το άγνωστο. Οι άνθρωποι το φοβούνται, αλλά στην πραγματικότητα είναι η απουσία φωτονίων. Η σκοτεινή ύλη είναι το όμορφο μυστήριο του σύμπαντός μας». Και το Sideræl είναι μια «πιο ξωτική» ορθογραφία του sidereal, «ο αληθινός χρόνος του σύμπαντος, ο αστρικός χρόνος, ο βαθύς χωροχρόνος, όχι ο σχετικός γήινος χρόνος». Ο Sideræl είναι επίσης ένα νεύμα στον αγαπημένο χαρακτήρα του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών της Grimes, Galadriel, ο οποίος «επιλέγει να παραιτηθεί από το δαχτυλίδι».

Η Y είναι η μικρότερη αδερφή του πρώτου παιδιού της Grimes και του Musk, X Æ A-Xii (ή «X» για συντομία), που γεννήθηκε τον Μάιο του 2020.

Το περασμένο φθινόπωρο, ο Μασκ ανακοίνωσε ότι αυτός και η Γκράιμς είχαν ημιχωρίσει μετά από τρία χρόνια μαζί. «Είναι κυρίως ότι η δουλειά μου στο SpaceX και στην Tesla απαιτεί να βρίσκομαι κυρίως στο Τέξας ή να ταξιδεύω στο εξωτερικό και η δουλειά της είναι κυρίως στο Λος Άντζελες», εξήγησε ο Μασκ τότε. Ωστόσο, μετά τη γέννηση της Y, η Grimes είπε στο Vanity Fair ότι μετακόμισε στο Austin.

Η Γκράιμς είπε ότι «πιθανότατα θα αναφερόταν στον [Μασκ] ως φίλο μου», αλλά η φύση της σχέσης τους είναι «ρευστή». Εξήγησε, «Ζούμε σε χωριστά σπίτια. Είμαστε οι καλύτεροι φίλοι. Βλέπουμε ο ένας τον άλλον συνέχεια…. Απλώς έχουμε τα δικά μας πράγματα και δεν περιμένω να το καταλάβουν οι άλλοι». Η Grimes αποκάλυψε επίσης ότι αυτή και ο Musk σχεδιάζουν να κάνουν περισσότερα παιδιά: «Πάντα θέλαμε τουλάχιστον τρία ή τέσσερα».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης στο Vanity Fair, η Grimes μίλησε για το επερχόμενο άλμπουμ της, Book 1, το οποίο παρομοίασε με την εκδοχή της στο Mellon Collie and the Infinite Sadness των Smashing Pumpkins, «με έναν υπαινιγμό» της Lemonade της Beyoncé. Είπε ότι ήταν εν μέρει εμπνευσμένη από τη θεωρία του Μασκ ότι είναι στην πραγματικότητα μια προσομοίωση: «Συνεχίζουμε να κάνουμε αυτή τη συζήτηση όπου ο Ε λέει: «Είσαι αληθινός;» Ή μήπως ζεις μόνο στη μνήμη μου και είσαι σαν συνθετικός σύντροφος που δημιουργήθηκε για να είναι ο σύντροφός μου εδώ;»».

Η Grimes περιέγραψε στο παρελθόν το Βook 1 ως μια «διαστημική όπερα» για δύο τεχνητές νοημοσύνες που «πέφτουν σε ένα λεσβιακό ειδύλλιο». Επεξεργάζοντας το concept στο Vanity Fair, η Grimes είπε ότι το άλμπουμ λαμβάνει χώρα στο μακρινό μέλλον, σε ένα στάδιο τεχνολογικής προόδου, ένα άτομο μπορεί να ανεβάσει τη συνείδησή του σε ένα ρομποτικό σώμα και ουσιαστικά να ζήσει για πάντα ως Cymek. Ένα cyberpunk spin στην ταινία Swan Lake, το άλμπουμ αφηγείται την ιστορία δύο A.I. χαρακτήρες που απορρίπτουν τον μηχανικό τους και ερωτεύονται.

Η Grimes δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη τη δουλειά στο Βook 1 - έχει ηχογραφήσει περίπου 15 τραγούδια μέχρι στιγμής. Ωστόσο, επιβεβαίωσε ότι το "Player of Games" είναι το βασικό σινγκλ και έχει ένα άλλο κομμάτι που συνέγραψε μαζί με τον The Weeknd.