Πέθανε η Joni James δημοφιλής τραγουδίστρια του '50

Πέθανε η Joni James δημοφιλής τραγουδίστρια του '50

Η Τζόνι Τζέιμς, η τραγουδίστρια της ποπ με ψυχή που είχε επιτυχίες τη δεκαετία του 1950 με τα "Why Don't You Believe Me?", "How Important Can It Be?" και μια διασκευή του "Your Cheatin' Heart" του Hank Williams πέθανε. Ήταν 91.

Η Τζέιμς πέθανε την Κυριακή από φυσικά αίτια σε νοσοκομείο στο West Palm Beach της Φλόριντα, ανακοίνωσε η οικογένειά της.

Με την υπογραφή της MGM Records, η γεννημένη στο Σικάγο έγινε γνωστή με το "Why Don't You Believe Me?", το οποίο έφτασε στο Νο. 1 στα τρία charts του Billboard στα τέλη του 1952 και έμεινε εκεί για εβδομάδες.

Οι ηχογραφήσεις της των "Your Cheatin' Heart" το 1953 και "How Important Can It Be?" το 1955 έφτασαν στο Νο. 2 και το "Have You Heard?" ανέβηκε στο Νο. 4 το 1953.

Με το παρατσούκλι «Queen of Hearts», η προσγειωμένη Τζέιμς ηχογράφησε περισσότερα από 40 άλμπουμ και πούλησε περισσότερους από 100 εκατομμύρια δίσκους κατά τη διάρκεια της καριέρας της. Είχε έναν λαχταριστό ήχο και στυλ που οι κριτικοί περιέγραψαν ως τρυφερό, εμπιστευτικό και επείγον, και η Barbra Streisand ήταν θαυμάστρια της και ερμήνευε συχνά το "Have You Heard?" στις οντισιόν.

Ένα από τα έξι παιδιά των γονιών της, η Giovanna Carmella Babbo γεννήθηκε στο Σικάγο στις 22 Σεπτεμβρίου 1930. Ο πατέρας της πέθανε όταν εκείνη ήταν 5 ετών. Σπούδασε μπαλέτο και ετοιμάστηκε να χορέψει στο Bloomer Girl, ένα μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ που είχε έρθει στην πόλη της, αλλά αυτά τα σχέδια ακυρώθηκαν με μια επείγουσα σκωληκοειδεκτομή.

Σχεδιάζοντας πάντα να γίνει χορεύτρια, μάζεψε χρήματα τραγουδώντας σε μια μπυραρία στην Ιντιάνα και σε ξενοδοχεία και κλαμπ του Σικάγο. Ερμήνευσε το "Let There Be Love" στο WGN-TV συνοδευόμενη από τον πιανίστα Johnny Ray και υπέγραψε με τον Lew Douglas της MGM Records.

Και μάθε στα παιδιά σου το