Οι Arctic Monkeys έχουν το κάτι τις παραπάνω ροκ συνέχειας και διαχρονικότητας στο σήμερα

Οι Arctic Monkeys έχουν το κάτι τις παραπάνω ροκ συνέχειας και διαχρονικότητας στο σήμερα

ΟΙ Arctic Monkeys εμφανίστηκαν κάπου στο 2002 σε ένα άγνωστο, άλλο, μουσικό στερέωμα της νέας χιλιετίας-ξεσπώντας λάιβ για τα καλά επί σκηνής το 2006-7, ήδη με δύο αλμπουμ- αποκαλύπτοντες πτυχές του μουσικού εαυτού τους. Πρώτη φορά μπροστά σε τόσο μεγάλο πλήθος κοινού. (fest Reading-Leeds 2006)

Προηγήθηκε βέβαια να είναι ένα από τα πρώτα συγκροτήματα που ήρθαν στην προσοχή του κοινού μέσω ανεπίσημων διάσπαρτων demo τραγουδιών και ιστοσελίδων που βασίζονται σε θαυμαστές και όχι από το ίδιο το συγκρότημα, αποτελώντας αντιπροσωπευτικό σημάδι για την πιθανότητα αλλαγής στον τρόπο με τον οποίο αναγνωρίζονται οι νέες μπάντες πρίν εμφανιστούν και διατεθούν στην αγορά .Οι μουσικές επιρροές τους δε, πολυποίκιλες….έως και Εννιο Μορρικόνε.

D Is For Dangerous

Οι Arctic Monkeys έγραψαν ιστορία ως το πρώτο ανεξάρτητο συγκρότημα δισκογραφικών με έξι διαδοχικά νούμερο 1 άλμπουμ στο Ηνωμένο Βασίλειο, ατελείωτες βραβεύσεις και περίοπτες θέσεις σε όλες τις χώρες.

Το άλμπουμ ΑΜ στο 2013 , θεωρείται από τα καλύτερα, αλλά δεν έχει σημασία, όσο το συγκρότημα είναι εν κινήσει και ενδεχομένως, απλώνουν πινελιές στο 7ο άλμπουμ τους, πιθανόν στο 2022,με την συμπίπτουσα 20ετή επέτειο του συγκροτήματος.

Ο τραγουδιστής Αλεξ Τέρνερ, έχει γράψει το σύνολο των στοίχων, με την βοήθεια της λογοτεχνίας ,και το 99,9 των τραγουδιών είναι δικά του, δίκαια θεωρείται μεγάλος ¨ντίβος¨, ποτέ δεν φοβήθηκε την επαρχιώτικη προφορά του Sheffield, για την οποία έγινε διάσημη η μουσική τους στα πρώτα τους χρόνια, παίζοντας μέχρι σήμερα με παρέα φίλων.
Το συγκρότημα αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης για τον θεωρητικό του πολιτισμού Mark Fisher σχετικά με την έννοια της hauntology (κατηγορία μουσικής που προκαλεί βαθειά πολιτιστική μνήμη και την αισθητική του παρελθόντος).

"Μεταξύ άλλων , τους χαρακτήρισε, ως αυτό το κάτι , να παρουσιάσουν κάτι διαφορετικό από ότι τώρα τρέχει ,στον πολιτιστικό χρόνο και απευθύνονται σε αυτήν την ατελείωτη επιστροφή και τη διαχρονικότητα του ροκ".

Ακούγοντάς τους εκ νέου, μου άρεσε ως ξεκίνημα επιλογών, μια καταπληκτική - τυχαία- προκύπτουσα, μουσική τριλογία, AreYou Mine ? Arabella! 505.

R U E Mine ? (AreYou Mine ?)

Arabella (Live At The Royal Albert Hall)

505

Four Out of Five ( Les Nuits de Fourvière)

Knee Socks

2013 (πιθανον προέρχεται από demo’s)

Crying Lightning

Joining The Dots

If You Were There, Beware

Evil Twin (Live at The O2 )

Don't Sit Down 'Cause I've Moved Your Chair

Do I Wanna Know ? (Live Reading & Leeds Festival 2014 )

I Bet You Look Good On The Dancefloor - Olympics Games 2012

Tranquility Base Hotel & Casino

Κώστας Πέππας