Νέα Μουσική που Αξίζει ν’ Ακούσεις - Φεβρουάριος 2022

Νέα Μουσική που Αξίζει ν’ Ακούσεις - Φεβρουάριος 2022

Νέα Μουσική που Αξίζει ν’ Ακούσεις

Από τον Θοδωρή Φαχουρίδη

Αγαπητέ μουσικέ μου φίλε στρώθηκε το «τραπέζι». Το μενού έχει Χιπ Χοπ, αφρικάνικους ρυθμούς, ηλεκτρο φανκ, ακουστική ποπ και ροκ, μπλουζ, rnb, εναλλακτικό ροκ, φολκ πινελιές.

Willow Kayne - Faces Change (EP: Playground Antics – 1/2/2022)

Η 20χρονη έρχεται από το Μπρίστολ με ήχους ποπ και πανγκ αισθητικής, να μπερδεύονται με την χιπ χοπ κουλτούρα. Την μανατζάρει η ομάδα της Dua Lipa

https://www.youtube.com/watch?v=ZN1z0xJg2Ts

K.O.G – Shidaa (Single – 8/12/2021)

Το νέο κεφάλαιο της πορείας του κυρίου Kweku από την Γκάνα. Πρώτο σιγκλ από το επερχόμενο σόλο αυτή τη φορά άλμπουμ, Zone 6, Agege, βγαίνει στα τέλη του Φλεβάρη.

Ibibio Sound Machine - All That You Want (Single – 18/1/2022)

Λονδρέζικη αφρο φουτουριστική ποπ/σόουλ πρόταση, από το αναμενόμενο στις 25 Μαρτίου τέταρτο άλμπουμ των λονδρέζων με τίτλο Electricity και στη θέση της παραγωγής τους Hot Chip.

Codeina Shemale - Lady Borderline (Single – 24/12/2021)

Γκαράζ σερφ τρίο από την Ιταλία, ιδρύθηκαν το 2018 και ο αναλογικός τους ήχος είναι γεμάτος πάθος και ενέργεια.

Jamie Webster - Something In The Air (LP: Moments – 28/1/2022)

Ο Γιάννης στην εκπομπή της Παρασκευής 4/2/2022, έπαιξε το εθιστικό και πιο ραδιοφωνικό Davey Kane, εδώ μια πιο χαμηλών τόνων στιγμή του δεύτερου άλμπουμ του 28χρονου φολκ τραγουδιστή από το Λίβερπουλ, που ντεμπουτάρισε στο Νο3 του βρετανικού άλμπουμ τσαρτ.

Carmody – Morning (Single – 26/1/2022)

Λονδίνο ξανά, λευκή σόουλ από την κυρία Τσέσικα, την μουσική της οποίας φιλοξενεί συχνά το bbc, με την υπογραφή σε σύνθεση και παραγωγή ενός συχνού συνεργάτης της από το ξεκίνημά της το 2016, του ικανότατου Tom Misch.

Ibeyi - Made of Gold feat. Pa Salieu (Single – 17/11/2021)

Ανεξάρτητη σόουλ παραγωγή, πρόγευση από το τρίτο άλμπουμ, του ντουέτου των δίδυμων με την γαλλο - κουβανική καταγωγή, Ibeyi. Συμμετέχει ο ράππερ Pa Salieu και στην παραγωγή το αφεντικό της XL Recordings, Richard Russell.

Smash Into Pieces - Glow In The Dark (LP: A New Horizon Deluxe Edition – 29/10/2021)

Η επιλογή της ακουστικής εκτέλεσής του τραγουδιού, που βρίσκεται στην Deluxe έκδοση του άλμπουμ που αρχικά κυκλοφόρησε στα τέλη του περασμένου Αυγούστου θα ήταν η πιο σωστή επιλογή αλλά η δυναμική αύρα του αυθεντικού είναι εθιστική. Οι ηλεκτρονικοί, χαρντ ροκ ήχοι έρχονται από την Σουηδία.

Funkwrench Blues - Blues In The Key Of Dog (feat. Harpdog Brown) (Single – 1/2/2022)

Η κολεκτίβα της σειράς των ορχηστρικών μπλουζ Need To Know’s Badass Blues Instrumental Series, από την Σάντα Κρούζ της Καλιφόρνιας, σε ένα φόρο τιμής για τον συνεργάτη τους και πρόωρα εκλιπόντα στα 59 του, καναδό μπλουζίστα Harpdog Brown.

Parzival – Party Bird ( LP: David The Hymn – 29/10/2021)

Μισός αιώνας απουσίας για το γερμανικό ροκ γκρουπ. Εδώ Μεσαιωνικοί ήχοι, από το πολιτισμικό κόνσεπτ άλμπουμ τους.

Donovan - Season of the Witch 2 (Single – 16/10/2021)

Ήταν καλοκαίρι του ’66 όταν κυκλοφόρησε το άλμπουμ του ηλιόλουστου σούπερμαν. Εδώ η νέα του ανάγνωση. Το έχουν πει εκπληκτικά επίσης ο Lou Rawls, οι Blues Brothers με τον Dr. John, η Lana Del Rey και οι Joan Jett με τους Blackhearts.

Erin Rae - Modern Woman (EP: Cosmic Sigh – 12/1/2022)

Η κυρία έρχεται από το Νάσβιλ. Καθαρές μελωδικές γραμμές που βρίσκουν με έναν κάθε άλλο παρά απλοϊκό τρόπο κέντρο. Το πρώτο της σίγκλ από τον νέο ολόφρεσκο τρίτο στούντιο δίσκο της με τίτλο Lighten Up, τέσσερα χρόνια μετά το Putting on Airs, ηχογραφημένο στην πόλη των αγγέλων.

Goodbye June - Step Aside (Single – 5/11/2021)

Παραμένουμε στην περιοχή με τους συντοπίτες της κυρίας Rae. Οι επιρροές του γκρουπ εμφανείς νομίζω. Από το αναμενόμενο νέο τους, τρίτο, άλμπουμ που θα έχει τίτλο See Where The Night Goes.

Laikipia – Painkiller (LP: All Hail Hyperion – 4/11/2021)

Από το ντεμπούτο άλμπουμ του αγγλοαμερικανικού ντουέτου των Xander Rawlins (τραγούδι, σύνθεση και παραγωγή)και Taylor Harrison (παραγωγή).

Leo Nocentelli - Give Me Back My Loving (Single – 12/10/2021, LP: Another Side – 19/11/2021)

Η προσωπική δουλειά του μέλους των Meters, του γκρουπ που ενορχήστρωνε εκπληκτικά τις δουλειές της Sansu Enterprises του Allen Toussaint, περίμενε μισό περίπου αιώνα για να δει το φως παρά τις «φιλότιμες» προσπάθειες του τυφώνα Katrina.

Emily James - Brooklyn (Stripped) (Single – 28/1/2022)

Η ακουστική έκδοση ενός τραγουδιού από την 22χρονη τραγουδίστρια που έχει την έδρα της στην άλλη πλευρά της χώρας της από ότι ο τίτλος του επιλόγου για σήμερα.

και όλα τα παραπάνω μαζεμένα εδώ:

και ένα 11λεπτο δωράκι από το 1968

Al Kooper - Season of the Witch