O Gianni Morandi 79 ετών θυμόμαστε αγαπημένα τραγούδια του

O Gianni Morandi στα 77 του τραγουδάει στο Σαν Ρέμο και θυμόμαστε αγαπημένα τραγούδια του

Άρεσε όπως πάντα και αυτή η εμφάνιση του στο φεστιβάλ, αξέχαστα τα τραγούδια του σχεδόν 60 χρόνια πριν

Έκανε το ντεμπούτο του το 1962 και γρήγορα έφτασε ψηλά ή κέρδισε πολλά φεστιβάλ ιταλικού λαϊκού τραγουδιού, συμπεριλαμβανομένου του φεστιβάλ Canzonissima το 1969. Το 1962 υπέγραψε την υπογραφή του από την RCA Italiana και κατέκτησε εθνικό αστέρι με το τραγούδι "Fatti mandare dalla mamma". και παρέμεινε το αγαπημένο της Ιταλίας σε όλη εκείνη τη δεκαετία.

Το 1970 εκπροσώπησε την Ιταλία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision με το " Occhi di ragazza ". Η καριέρα του έπεσε σε παρακμή τη δεκαετία του 1970, αλλά γνώρισε μια αναβίωση τη δεκαετία του 1980. Κέρδισε το Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο το 1987 με το "Si può dare di più" μαζί με τους Enrico Ruggeri και Umberto Tozzi , που κατετάγη δεύτερος το 1995 και τρίτος το 2000 και το 2022.

Υπολογίζεται ότι ο Morandi έχει πουλήσει 50 εκατομμύρια ηχογραφήσεις. Έχει γράψει μια σειρά από αυτοβιογραφικά βιβλία και εμφανίστηκε σε 18 ταινίες. Στην τηλεόραση έπαιξε τον σύζυγο του Claude Jade, Davide, στην τηλεοπτική σειρά Voglia di volare του 1984 . Έπαιξε επίσης ως ηθοποιός σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, καθώς και ως παρουσιαστής σε δημοφιλείς τηλεοπτικές εκπομπές της Ιταλίας.

Το 1966 παντρεύτηκε την ηθοποιό Laura Efrikian , με την οποία έπαιξαν μαζί σε πολλές ταινίες Musicarelli . Το ζευγάρι χώρισε το 1979. 

Ο Morandi επιλέχθηκε να είναι ο παρουσιαστής του Sanremo Music Festival 2011 , μαζί με τους Belén Rodriguez και Elisabetta Canalis . Μαζί τους συμμετείχαν οι κωμικοί Luca Bizzarri και Paolo Kessisoglu από τη σατιρική εκπομπή Le Iene του Italia 1 . Τον Οκτώβριο του 2011, επιβεβαιώθηκε ως παρουσιαστής του Φεστιβάλ Μουσικής του Σαν Ρέμο 2012 . 

Στις αρχές του 2016, ο Gianni Morandi ξεκίνησε μια περιοδεία με τίτλο "Capitani Coraggiosi Tour" με τον Claudio Baglioni . Ένα διπλό άλμπουμ θα κυκλοφορήσει στις 5 Φεβρουαρίου.  Το 2017 τραγούδησε με τον Fabio Rovazzi το τραγούδι "Volare", μεγάλη επιτυχία.

Το 2019 το τραγούδι του " In ginocchio da te " του 1964 κέρδισε ανανεωμένη δημοτικότητα καθώς εμφανίστηκε σε μία από τις κύριες σκηνές της νοτιοκορεατικής ταινίας Parasite , η οποία κέρδισε τέσσερα Όσκαρ την επόμενη χρονιά, συμπεριλαμβανομένης της Καλύτερης Ταινίας .

Ο Morandi συμμετείχε στο Φεστιβάλ Σαν Ρέμο του 2022, όπου το τραγούδι του "Apri Tutte le Porte" τερμάτισε στην 3η θέση, σε έναν διαγωνισμό 25 άλλων τραγουδιστών.

 

 

 

 

 

Gianni Morandi