Πέθανε η Rosa Lee Hawkins των Dixie Cups (Chapel Of Love)

Πέθανε η Rosa Lee Hawkins των Dixie Cups (Chapel Of Love)

Η Rosa Lee Hawkins, ένα από τα ιδρυτικά μέλη του των Dixie Cups του γυναικείου γκρουπ της Νέας Ορλεάνης -γνωστό για την επιτυχία που έγινε Νο 1 το 1964 "Chapel of Love"- πέθανε την Τρίτη (11 Ιανουαρίου 2022), σύμφωνα με μια νεκρολογία στον ιστότοπο nola.com. Ήταν 76.

Σύμφωνα με τη δημοσιευμένη έκθεση, η Χόκινς «πέθανε από εσωτερική αιμορραγία και άλλες επιπλοκές μετά από χειρουργική επέμβαση την περασμένη εβδομάδα».

Η Rosa Lee Hawkins, η αδερφή της Barbara Ann Hawkins και η ξαδέρφη τους, Joan Marie Johnson, υπό τη διαχείριση του Joe Jones (ο οποίος σημείωσε ένα top 10 hit το 1960 με το "You Talk Too Much"), σχημάτισαν το συγκρότημα το 1963. Οι Meltones—και, με το νέο τους όνομα, υπέγραψαν την επόμενη χρονιά με την Red Bird Records, μια νέα δισκογραφική που δημιουργήθηκε από την ομάδα τραγουδοποιών-παραγωγών Jerry Leiber και Mike Stoller μαζί με το μουσικό στέλεχος George Goldner.

Τον Απρίλιο του 1964, η Red Bird κυκλοφόρησε το "Chapel of Love" ως το πρώτο σινγκλ. Γραμμένο από τους Jeff Barry, Ellie Greenwich και Phil Spector, είχε ηχογραφηθεί από τους Blossoms τον προηγούμενο χρόνο, αλλά παρέμεινε ακυκλοφόρητο. Το σινγκλ ανέβηκε στην κορυφή του τσαρτ Billboard τον Ιούνιο, όπου αντικατέστησε το "Love Me Do" των Beatles. Το τραγούδι των Dixie Cups παρέμεινε στο #1 για τρεις εβδομάδες.

Επέστρεψαν στο single chart άλλες τέσσερις φορές, με τα "People Say" (#12), "You Should Have Seen the Way He Looked at Me" (#39), "Little Bell" (#51) και "Iko Iko, Το τελευταίο ένα παραδοσιακό τραγούδι της Νέας Ορλεάνης ηχογράφησαν αυθόρμητα στο στούντιο. Αυτή η ηχογράφηση έφτασε στο #20 το 1965 και έγινε το τελευταίο τους σινγκλ στα charts. Το συγκρότημα είχε επίσης ένα άλμπουμ στα charts, το Chapel of Love, το οποίο σταμάτησε στο #112 το 1964.