Nelly Furtado - Maneater

Nelly Furtado - Maneater

Από το 2006

Το " Maneater " είναι  από το τρίτο στούντιο άλμπουμ της , Loose (2006). Γράφτηκε από τους Furtado, Jim Beanz και τους παραγωγούς του Timbaland και Danja . Κυκλοφόρησε στο mainstream ραδιόφωνο στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Ιούλιο του 2006. Το μουσικό ύφος και η παραγωγή του τραγουδιού εμπνεύστηκαν από το ομώνυμο τραγούδι των Hall & Oates και άλλη μουσική από τη δεκαετία του 1980.

Έλαβε θετικές κριτικές από κριτικούς μουσικής, με τους περισσότερους να συγκρίνουν το τραγούδι με τραγούδια της Madonna και των Depeche Mode από τη δεκαετία του 1980. Εκτός Βόρειας Αμερικής, το "Maneater" έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή σινγκλ της Furtado, φτάνοντας στην κορυφή των τσαρτ στο Ηνωμένο Βασίλειο και κορυφώθηκε στην πρώτη δεκάδα των chart σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης και της Αυστραλίας. Έγινε επιτυχία του κλαμπ στη Βόρεια Αμερική, αλλά ήταν λιγότερο εμπορικά επιτυχημένο από το βασικό σινγκλ " Promiscuous ".

Το συνοδευτικό μουσικό βίντεο γυρίστηκε από τον Αμερικανό σκηνοθέτη Άντονι Μάντλερ στο Λος Άντζελες . Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το βίντεο έκανε πρεμιέρα στο Yahoo! Μουσική στις 6 Σεπτεμβρίου 2006 και δόθηκε μια "Πρώτη ματιά" στο Total Request Live του MTV στις 8 Σεπτεμβρίου. Το τραγούδι συμπεριλήφθηκε στο setlist για την τρίτη περιοδεία του Furtado Get Loose Tour .