O Barry Ryan του Eloise δεν είναι πια κοντά μας

O Barry Ryan του Eloise δεν είναι πια κοντά μας

Μάθαμε με καθυστέρηση ότι πέθανε o Barry Ryan που μαζί με τον δίδυμο αδελφό του Paul είχαν το 1968 την μεγάλη επιτυχία Eloise, ένα τραγούδι που θύμιζε όπερα, γκόσπελ και έδωσε το έναυσμα στους Queen να γράψουν το Bohemian Rhapsody μερικά χρόνια αργότερα.

Ο Barry με την σειρά του είχε εμπνευσθεί το τραγούδι από το Mac Arthur Park του Richard Harris που άκουσε σε ένα πάρτι στο σπίτι του ηθοποιού.

Δεν είχαν στην συνέχεια πολλές επιτυχίες, το Eloise το διασκεύασαν με επιτυχία οι Damned. O Barry δεν πρόλαβε να δει την ταινία Last Night In Soho ταινία στην οποία ακούγεται το τραγούδι του και η πρωταγωνίστρια ονομάστηκε Eloise, πέθανε τον Σεπτέμβριο.

Μετά το τραγούδι, ο Barry που ήταν 72 ετών, ασχολήθηκε με την φωτογραφία και έδινε δουλειές του σε μεγάλα περιοδικά, είχε εκδώσει μάλιστα ένα πακέτο με 80 φωτογραφίες και τα έσοδα είχαν διατεθεί για ένα ίδρυμα για την καταπολέμηση του καρκίνου στην δεκαετία του '80, μετά τον θάνατο του αδελφού του Paul.

Τότε είχε πάρει φωτογραφίες από τους Sting, Paul McCartney, την Margaret Thutcher που είχε μεσολαβήσει να φωτογραφήσει τον Αμερικανό πρόεδρο Ronald Reagan κα.

Και η μητέρα τους Marion Ryan ήταν τραγουδίστρια.

Κώστας Ζουγρής