Όταν ο Eric Clapton αμφισβήτησε το ταλέντο του Ronnie Wood στην κιθάρα γιατί ήθελε να βρίσκεται αυτός στους Rolling Stones

Όταν ο Eric Clapton αμφισβήτησε το ταλέντο του Ronnie Wood στην κιθάρα γιατί ήθελε να βρίσκεται αυτός στους Rolling Stones

της Ηλιάνας Παπαπάνου

Ο Ronald David Wood γεννήθηκε την 1η Ιουνίου 1947 στο Middlesex της Αγγλίας.

Ο Wood ξεκίνησε την καριέρα του το 1964 παίζοντας κιθάρα στους The Birds και αργότερα το 1967 στους Jeff Beck Group ως μπασίστας.

Μετά την αποχώρηση του Μικ Τέιλορ από τους Stones, ο Ρίτσαρντς τον προσκάλεσε να παίξει μαζί τους. Το έκανε το 1975, αλλά δεν έγινε επίσημα μέλος του συγκροτήματος μέχρι την αποχώρηση του μπασίστα Bill Wyman το 1993.

ronnie wood GettyImages 1132476141400x1050

Ο συγγραφέας και φίλος των Rolling Stones Rich Cohen περιγράφει στο βιβλίο του «The sun & the moon & the Rolling Stones» πολλές από τις στιγμές που έζησε μαζί τους όταν τους συνόδευε στις περιοδείες τους.

Όπως αναφέρει και ο ίδιος, ο Ron Wood φαινόταν να ταιριάζει περισσότερο με τους Stones όσον αφορά τον τρόπο ζωής.

Ο Eric Clapton δε φαίνεται να είχε την ίδια άποψη καθώς ήταν απελπισμένος να ενταχθεί στους Ρόλινγκ Στόουνς σύμφωνα με τον Keith Richards. Ο Richards είπε: «Ο Έρικ ήθελε να πάρει άμεσα τη θέση του Μικ Τέιλορ, αλλά ποτέ δεν το είπε. Περίμενε απλά να του τηλεφωνήσουμε».

Σε κάποιο σημείο, κατά τη διάρκεια των επακόλουθων ακροάσεων για την εύρεση νέου κιθαρίστα των Stones, ο Eric Clapton, ο οποίος ήταν επίσης υποψήφιος, αμφισβήτησε τον Ρον, λέγοντας του, «Είμαι πολύ καλύτερος κιθαρίστας από εσένα».

Ο Ρον συμφώνησε απαντώντας πως του το αναγνωρίζει αλλά πως θα «πρέπει να ζει καθημερινά μαζί τους και όχι απλά να παίζει κιθάρα».

GettyImages 852596098 RONNIE WOOD 696x442

Έπειτα από το θάνατο του ιδρυτή του συγκροτήματος Brian Jones και την αποχώρηση του Mick Taylor, οι Stones ήθελαν ένα άτομο που θα μπορεί να παραμείνει στο συγκρότημα.

Ο Ron Wood ήταν ο τέλειος υποψήφιος σύμφωνα με τον Cohen. «Δεν ήταν απλώς εξαιρετικός κιθαρίστας όπως και ο Keith, αλλά υπήρξε ο τύπος που ήταν μέσα σε όλα και έμοιαζε περισσότερο με κάποιον που ανήκει στους Stones εμφανισιακά».

Ο Rich Cohen θυμάται επίσης πως ο Ron έμενε μέχρι αργά στα μπαρ και συζητούσε για τα πάντα, ήταν ζεστός και θετικός άνθρωπος πράγμα σπάνιο για έναν μουσικό που ζει τη ζωή του συνεχώς στο δρόμο λόγω περιοδείας.

Πώς θα ήταν άραγε οι Rolling Stones αν ο Eric Clapton είχε πάρει τη θέση του Mick Taylor;