Eίναι ροκ οι Måneskin; Ευρώπη-ΗΠΑ λένε ναι, οι Έλληνες φίλοι της Janis Joplin λένε όχι

Eίναι ροκ οι Måneskin; Ευρώπη-ΗΠΑ λένε ναι, οι Έλληνες φίλοι της Janis Joplin λένε όχι

Δεν υπάρχει ανάρτηση που να μην βρεθούν έστω μερικοί που θα την αμφισβητήσουν σε κάτι από αυτό που αναφέρει, στην περίπτωση των Måneskin οι μόνιμοι αμφισβητίες τους συγκρίνουν με το ροκ του '70 το οποίο ακόμα και οι ίδιοι που το έπαιζαν δεν το συγκρίνουν με την σημερινή εποχή.

Oι Pink Floyd, Dep Purple, Black Sabbath, Janis Joplin έγραψαν την ιστορία τους, αποτελούν σήμερα κομμάτι της ροκ έννοιας, αλλά θα ήταν παράλογο να τους συγκρίνουμε με ονόματα άλλης εποχής.

Τι σχέση έχει το ροκ των Pink Floyd με αυτό των Pearl Jam ή των Smashing Pumpkins, καμία, άλλος ήχος ο ένας, διαφορετικός ο άλλος, όποιος τα συγκρίνει φοράει παρωπίδες και νομίζει ότι το ροκ σταμάτησε στα 70's.

Οι Måneskin δεν έγραψαν το τραγούδι για να εντυπωσιάσουν στην Eurovision, το έγραψαν για το φεστιβάλ Σαν Ρέμο, όπου ήταν μία ανάλογη παρουσία με αυτήν του Adriano Celentano πριν από 62 χρόνια και 24000 Baci που ήταν κάτι διαφορετικό από αυτά που άκουγαν συνήθως στο φεστιβάλ.

Μερικοί αφήνουν υπονοούμενα για τον σεξουαλικό προσανατολισμό του τραγουδιστή τους ό οποίος όμως αρέσει στις γυναίκες και έχει σχέσεις με μία από τις πιο όμορφες Ιταλίδες.

Έχουμε δηλαδή μία περίπτωση όπως με τους Duran Duran τους οποίους ζήλευαν επειδή άρεσαν στις γυναίκες.

Κώστας Ζουγρής