Ο J. Cole 'παρατά' το άλμπουμ του για να παίξει στην ομάδα μπάσκετ της Ρουάντα

Ο J. Cole 'παρατά' το άλμπουμ του για να παίξει στην ομάδα μπάσκετ της Ρουάντα

Ο Αμερικανός αστέρας της ραπ Τζέι Κόουλ υπέγραψε στους Ρουάντα Πάτριοτς και θα παίξει ως σκοπευτής στο παρθενικό Πρωτάθλημα Μπάσκετ Αφρικής που υποστηρίζεται από το ΝΒΑ, το οποίο ξεκινάει στην Ανατολικής Αφρική την Κυριακή.

Ο βραβευμένος ράπερ και μουσικός παραγωγός 36 ετών, του οποίου το πλήρες όνομα είναι Jermaine Lamarr Cole, ξεκίνησε το άθλημα στο γυμνάσιο και το πανεπιστήμιο και από μικρός ονειρεύεται μια επαγγελματική καριέρα στο μπάσκετ.

Το όνομά του εμφανίζεται στο ρόστερ των 13 παικτών που κυκλοφόρησε το βράδυ της Παρασκευής από τον προπονητή των Patriots Άλαν Μέιτζορ. Ο Κόουλ θα παίξει με τη φανέλα νούμερο 15 για την ομάδα που εκπροσωπεί τη Ρουάντα στο BAL.

"Ο Τζέι Κόουλ είναι πολύ καλός σκοπευτής. Τον επιλέξαμε επειδή έχει πολύ υψηλό IQ για το παιχνίδι", δήλωσε στο AFP ο επικεφαλής των επιχειρήσεων των Patriots Haydee Ndayishimiye.

"Έχει ιστορικό στο παιχνίδι... Απλά πιστεύαμε ότι ταιριάζει απόλυτα με την ομάδα και όπως είδαμε στην προπόνηση τα πάει καλά με την ομάδα. Ενώ εξασκούνται μαζί του, φαίνεται να τα πηγαίνουν μια χαρά. Επαινεί πραγματικά την ομάδα", πρόσθεσε. Ο Ndayishimiye είπε ότι το συμβόλαιο του Cole ήταν εμπιστευτικό και θα ήταν στην ομάδα μόνο κατά τη διάρκεια του τουρνουά.

Ο Κόουλ θα παίξει στο εναρκτήριο παιχνίδι του τουρνουά μεταξύ των Patriots και των Rivers Hoopers της Νιγηρίας την Κυριακή. Το τουρνουά BAL θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Μαΐου.

Η πρώτη διοργάνωση των 12 συλλόγων είχε προγραμματιστεί για το προηγούμενο έτος, αλλά έπρεπε να αναβληθεί λόγω της πανδημίας του κορονοιού.Ο πρόεδρος της BAL Αμαντού Φολ δήλωσε ότι το πρωτάθλημα "θα παρέχει μια πλατφόρμα για ελίτ παίκτες από όλη την ήπειρο για να επιδείξουν το ταλέντο τους και να εμπνεύσουν οπαδούς όλων των ηλικιών".

Το BAL υποστηρίζεται από τη Διεθνή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και την Εθνική Ένωση Καλαθοσφαίρισης με έδρα τις ΗΠΑ. Θα είναι το πρώτο επαγγελματικό πρωτάθλημα που χρηματοδοτείται από το ΝΒΑ από τις ΗΠΑ.

Το ντεμπούτο του Κόουλ στη Ρουάντα θα έρθει δύο ημέρες μετά την κυκλοφορία του έκτου στούντιο άλμπουμ του "The Off-Season" , αφού απ' ότι φαίνεται ο Cole 'παρατά' την προώθηση του για χάρη της αγάπης του για το μπάσκετ

Πηγή: france24.com