Heart Of Glass-Blondie

Heart Of Glass-Blondie

73 ετών ο κιθαρίστας τους Chris Stein

Το πρώτο από τα 6 Νο 1 τραγούδια τους στην Αγγλία, τον Φεβρουάριο του 1979

Το " Heart of Glass " είναι ένα τραγούδι του αμερικανικού συγκροτήματος new wave Blondie , το οποίο γράφτηκε από την τραγουδίστρια Debbie Harry και τον κιθαρίστα Chris Stein . Συμμετείχε στο τρίτο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος , Parallel Lines (1978), και κυκλοφόρησε ως το τρίτο σινγκλ του άλμπουμ τον Ιανουάριο του 1979 και έφτασε στο νούμερο ένα στα charts σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Τον Δεκέμβριο του 2004, το Rolling Stone κατέταξε το τραγούδι στο νούμερο 255 στη λίστα με τα 500 καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών . Κατατάχθηκε στο νούμερο 259 όταν ενημερώθηκε η λίστα τον Απρίλιο του 2010  και στο νούμερο 138 στην ενημέρωση του 2021. Το περιοδικό Slant το τοποθέτησε στο νούμερο 42 στη λίστα με τα καλύτερα χορευτικά τραγούδια όλων των εποχών  και το Pitchfork το ονόμασε ως το 18ο καλύτερο τραγούδι της δεκαετίας του 1970. 

Το "Heart of Glass" κατατάχθηκε στο νούμερο 66 στην επίσημη λίστα του Ηνωμένου Βασιλείου με τις μεγαλύτερες πωλήσεις σινγκλ όλων των εποχών, με πωλήσεις 1,32 εκατομμυρίων αντιτύπων.  Εισήχθη στο Grammy Hall of Fame ως ηχογράφηση «ποιοτικής ή ιστορικής σημασίας» το 2015.  Η ίδια η Χάρι δήλωσε ότι το «Heart of Glass» ήταν, μαζί με το « Rapture », το τραγούδι για το οποίο ήταν πιο περήφανη. του να έχει γράψει. 

Ο Χάρι και ο Στάιν πούλησαν τα μελλοντικά τους δικαιώματα στο τραγούδι και τον υπόλοιπο κατάλογο της Blondie στο Hipgnosis Songs Fund , το 2020. 

 

 

Αρχικός τίτλος το 1975 Once I Had A Love

Αν πιστεύεις ότι αξίζουμε την συνεισφορά σου, και έχεις την δυνατότητα, είναι εύκολο να το κάνεις. Με αποκλειστικές ενημερώσεις θα είσαι 'πιο κοντά στην μουσική'