2 ώρες Ennio Morricone στο Kosmos 93,6 με τον Γιάννη Πετρίδη

2 ώρες Ennio Morricone στο Kosmos  93,6 με τον Γιάννη Πετρίδη

Στις 6 το απόγευμα ο Γιάννης Πετρίδης αφιερώνει στο Kosmos την σημερινή εκπομπή στον μαέστρο που έφυγε αυτήν την εβδομάδα.

Στο ραδιοφωνικό αφιέρωμα θα ακουστούν αποσπάσματα από όλες τις ταινίες, που η μουσική του Morricone ήταν υποψήφια για Όσκαρ, αλλά και άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές ταινίες που τη μουσική έχει γράψει ο ίδιος, όπως 1900, Cinema Paradiso και Malèna.

Επίσης θα ακουστούν σπάνιες διασκευές σε συνθέσεις του Ennio Morricone από ονόματα όπως Yo-Yo-Ma, Eumir Deodato, Roger Waters, Quincy Jones, Herbie Hancock κ.ά.

Το 2007, ο Ennio Morricone παρέλαβε το τιμητικό Όσκαρ «για την μαγευτική και πολυπρόσωπη συνεισφορά του στην τέχνη της μουσικής για ταινίες». Είχε προταθεί για άλλα πέντε Όσκαρ την περίοδο 1979-2001. Επίσης παρέλαβε και το Όσκαρ Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής το 2016 για τη μουσική της ταινίας Μισητοί 8. Ο Morricone έχει κερδίσει τρία βραβεία Γκράμι, τρεις Χρυσές Σφαίρες, έξι BAFTA, δύο Βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, ένα τιμητικό Χρυσό Λέοντα και ένα Πολικό Μουσικό Βραβείο.