Earth Island: Η μπάντα από την Δυτική Ακτή που έπαιζε sunshine ψυχεδελική pop

Earth Island: Η μπάντα από την Δυτική Ακτή που έπαιζε sunshine ψυχεδελική pop

Η μπάντα αυτή ήταν από την Δυτική Ακτή και έπαιξε sunshine ψυχεδελική pop. Είχε οικολογικές ανησυχίες και στα πλαίσια αυτών είναι χτισμένο σαν concept το ένα και μοναδικό άλμπουμ που έβγαλαν, We Must Survive, με το υπέροχο εξώφυλλο. Οι μουσικοί που έπαιξαν ήταν οι:

Bill Liska, Bruce Doshier, Nicholas Rush και Richard Vanderwoerdt. Παραγωγός ήταν ο Kim Fowley.

Earth People's Park (1970)

We Must Survive (Philips PHS 600-340) 6/70

R 2145357 1266458471.jpeg

Είναι δύσκολο να εικάσεις το πώς οι Earth Island θα αιχμαλώτιζαν τα αυτιά των οπαδών της rock. Ίσως στην μουσική τους λείπει αυτό το 'σκληρό' που συνοδεύει τα φημισμένα rock γκρουπ. Μην ξεχνάμε το ημερολόγιο έδειχνε 1970. Ωστόσο, αυτό είναι μία θυσία που φαίνεται ότι σκόπιμα κάνει η μπάντα μας. Λόγω της φύσεως των τραγουδιών τους, έπρεπε να δοθεί μία έμφαση στις λέξεις όπως και να εξασφαλισθεί ότι θα γίνονταν κατανοητοί.

Mother Earth Is a Beautiful Lover (1970)

Το άκουσμα του δίσκου φέρνει στο μυαλό τις καλύτερες στιγμές του Curt Boettcher ή του Gary Usher. Είναι ένα γκρουπ προσανατολισμένο στα φωνητικά. Τα σόλο φωνητικά όμως είναι σπάνια. Συνήθως τραγουδούν κάποιοι ή όλοι μαζί. Οι αρμονίες είναι φοβερές, μερικές φορές ήρεμες και από ότι φαίνεται είναι αποφασισμένοι να μεταφέρουν τις λέξεις στους ακροατές. Πιθανόν οι φαν της rock να απαιτούν περισσότερη φασαρία και μεγαλύτερη ποικιλία. Ωστόσο οι οικολόγοι θα εκτιμήσουν πολύ αυτό το γκρουπ για αυτά που λένε καθώς και για την μουσική τους απλότητα.

Ashes, Ashes All Fall Down (1970)

Σε παραγωγή του Kim Fowley, το προμόσιον για αυτή την μπάντα ήταν ο ισχυρισμός ότι πάλευαν να αφυπνίσουν το έθνος, μέσα από την μουσική τους για τους κινδύνους του υπερπληθυσμού, της μόλυνσης του εδάφους, την μόλυνση της ατμόσφαιρας, την ηχορύπανση, την ανεπαρκή αποκομιδή σκουπιδιών και γενικά τον βιασμό της μητέρας γης.

Doomsday Afternoon (1970)

Η μουσική τους δεν είναι βέβαια τόσο επιτακτική, όσο το μήνυμα, αποτελούμενη από αξιόλογη pop-rock με επίμονα αρμονικά φωνητικά και κάποιο αξιοσέβαστα leads στο όργανο και στην κιθάρα. Η γραφή είναι απλή και ποτέ δεν ροκάρουν όπως ίσως θα ευχόταν κάποιος, αλλά είναι ωραίο άκουσμα και χωρίς τεχνάσματα στην παραγωγή.

Seasons of Our Lives (1970)

Highlights είναι το εναλλακτικά ήρεμο και επίμονο κομμάτι που ανοίγει το άλμπουμ, "Earth People's Park", που θυμίζει λίγο Brian Wilson, όπως και το κάπως πιο hard "Ride the Universe" και το jazzy "Mother Earth Is a Beautiful Lover".

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Πηγή: https://musicoversixcenturies.blogspot.com/