Ο Γιάννης Πετρίδης και ο Ennio Morricone

Ο Γιάννης Πετρίδης και ο Ennio Morricone

Ο Γιάννης είναι από τους ανθρώπους που αφοσιώνονται σε ό,τι αγαπούν και είναι δύσκολο, αν όχι απίθανο να αλλάξουν συναισθήματα γι' αυτό στην ζωή τους, αυτό συμβαίνει στους καρκίνους, όσο και να μην το πιστεύουμε, το ίδιο συμβαίνει και με την γυναίκα μου και ο Ιούλιος είναι ο μήνας τους.

Ο Πετρίδης ήταν χρόνια παθιασμένος με τον Ennio Morricone και θα τον έχει σαν αγαπημένο για όλη του τη ζωή.

Θυμάμαι την χαρά που έχει νιώσει τότε που πήρε συνέντευξη του μαέστρου για την ΕΡΤ με την συνδρομή του Αντώνη Καρπετόπουλου που έκανε την μετάφραση από τα Ιταλικά στην συζήτηση του Γιάννη. Κάπου έχει σε μία μπομπίνα αυτή την συνέντευξη ο Γιάννης.

Δεν έχουμε βέβαια και τα 500 περίπου soundtracks με την μουσική του μαέστρου, έχουμε πολλά όμως και είναι πραγματική απόλαυση να θυμάσαι όλες αυτές τις ταινίες βλέποντας τα εξώφυλλα.

Πριν από λίγο μου μίλησε με ενθουσιασμό για μία από τις πρώτες επιτυχίες του Morricone με την υπέροχη Mina, o Guardian το διάλεξε στα καλύτερα τραγούδια του, το Se Telefonado, στο βίντεο εμφανίζεται η υπέροχη Monica Vitti που δεν είναι πια κοντά μας, μαζί της ο Alain Delon από την ταινία Έκλειψη (1962) του Αντονιόνι.

Κώστας Ζουγρής

 

 

Αυτό δεν είναι του Morricone, είναι όμως από την ίδια ταινία

 

 

https://www.popup.gr/