Obscured By Clouds-Pink Floyd, έγινε 51 ετών

Obscured By Clouds-Pink Floyd

 

Το Obscured by Clouds είναι το έβδομο στούντιο άλμπουμ του αγγλικού progressive rock συγκροτήματος Pink Floyd, που κυκλοφόρησε στις 2 Ιουνίου 1972 από την Harvest και την Capitol Records. Χρησιμεύει ως soundtrack για τη γαλλική ταινία La Vallée, του Barbet Schroeder. Ηχογραφήθηκε  στη Γαλλία, ενώ οι Pink Floyd βρίσκονταν στη μέση της περιοδείας και σε παραγωγή του συγκροτήματος.

Είναι πιο σύντομο από μερικά από τα προηγούμενα άλμπουμ των Pink Floyd και κάνει μεγάλη χρήση της ακουστικής κιθάρας. Στιχουργικά, τα τραγούδια επικεντρώνονται γύρω από την αγάπη, ένα κοινό θέμα στην ταινία από την οποία εμπνεύστηκε το άλμπουμ. Το μόνο σινγκλ του άλμπουμ ήταν το "Free Four".

Θεωρήθηκε ως ένα ενδιάμεσο κενό για το συγκρότημα, το οποίο είχε ξεκινήσει να δουλεύει για το επόμενο άλμπουμ τους, The Dark Side of the Moon (1973). Το άλμπουμ έφτασε στο νούμερο έξι στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο νούμερο 46 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι αναδρομικές απόψεις τόσο από τους θαυμαστές όσο και από τους κριτικούς ήταν μικτές, μερικοί κριτικοί σημειώνουν τις ομοιότητες με το μεταγενέστερο υλικό τους.

 

 

 

 

Video Url

 

https://www.popup.gr/