Γιάννης Πετρίδης: 50 χρόνια από το Woodstock, 50 χρόνια από τον Ξέγνοιαστο καβαλάρη, οι αναμνήσεις απομακρύνονται..

Γιάννης Πετρίδης:  50 χρόνια από το Woodstock, 50 χρόνια από τον Ξέγνοιαστο καβαλάρη, οι αναμνήσεις απομακρύνονται..

50 χρόνια από το Woodstock, 50 χρόνια από τον Ξέγνοιαστο καβαλάρη και δυστυχώς οι αναμνήσεις από το 1969 και ανάλογες χρονιές θα απασχολούν όλο και λιγότερους.

Σε μία τηλεοπτική συζήτηση με την παρουσία 6 ατόμων που ο μεγαλύτερος ήταν γύρω στα 50 κανείς δεν ήξερε ότι το τραγούδι Woodstock ήταν σύνθεση της Joni Mitchell, πόσο μάλλον ότι το έγραψε για το φεστιβάλ στο οποίο ήταν προσκεκλημένη, αλλά προτίμησε να πάει σε μία τηλεοπτική συνέντευξη.

Ο θάνατος του Peter Fonda μας επιβεβαιώνει δυστυχώς την πραγματικότητα. Όλο και πιο συχνά θα ακούμε για απώλειες καλλιτεχνών που αγαπήσαμε εκείνη την εποχή και σε μερικά χρόνια η ανάμνηση από γεγονότα όπως το Woodstock θα απασχολεί ελάχιστα άτομα, ίσως και αυτός να ήταν και ο πραγματικός λόγος της ματαίωσης της συναυλίας επετείου για τα 50 χρόνια.

Θυμάμαι σαν σήμερα που παρακολούθησα την ταινία Easy Rider, ήταν στο Star της Αγίου Κωνσταντίνου, το είδα την Δευτέρα, πρώτη μέρα προβολής και την Τετάρτη η χούντα απαγόρευσε την προβολή του.

Τότε δεν υπήρχε διαδίκτυο για να μάθουμε τι συμβαίνει στον κόσμο, αλλά κάτι με είχε ωθήσει να πάω στην ταινία από την πρώτη μέρα, το πιθανότερο ήταν τα τραγούδια των Steppenwolf τους οποίους είχα γνωρίσει τότε στο Ελληνικό κοινό με την κυκλοφορία των δίσκων 45' που κυκλοφόρησα στην Μιούζικ Μποξ.

Στο Star με πήγαινε συχνά ο πατέρας μου και βλέπαμε ταινίες του Jerry Lewis με τον Dean Martin.

Θα πρέπει λοιπόν, όσοι ζούμε ακόμα, να συνηθίσουμε στις άσχημες ειδήσεις που μοιραία θα ακολουθήσουν στο μέλλον, ο χρόνος είναι αμείλικτος και όσοι ζήσουν περισσότερο δεν θα μπορούν πια να απασχολούν την κοινή γνώμη με τις δραστηριότητες τους για πολύ, τουλάχιστον στον βαθμό που το είχαμε συνηθίσει.

Γιάννης Πετρίδης