Αλλη μία συγκλονιστική μονομαχία Μητσοτάκη-Τσίπρα στη βουλή απόψε

Αλλη μία συγκλονιστική μονομαχία Μητσοτάκη-Τσίπρα στη βουλή απόψε

Η κάθε εποχή έχει τις δικές της πολιτικές μονομαχίες, όμως επίσης έχει και τα ίδια ακριβώς προβλήματα στην καθημερινή μας ζωή.

Στην βουλή παίζεται σχεδόν πάντα μία παράλογη παράσταση, οι κυβερνήσεις πάντα περνάνε ότι θέλουν λόγω πλειοψηφίας και η αντιπολίτευση πάντα καταψηφίζει.

Εμένα όμως με απασχολούν και μερικά άλλα πράγματα, ας πούμε στην Σαλαμίνα, για δεύτερη φορά σε 10 μέρες έχουμε πολύωρη διακοπή στο νερό, συχνά πέφτει το ρεύμα και αν γράφω κάτι στο pc, πάει χαμένο και το βασικότερο όλο το νησί είναι γεμάτο σκουπίδια που τα μαζεύουν, όχι όλα, μια φορά την εβδομάδα και αν έχουν όρεξη, τώρα τον Αύγουστο δε, κάθε 15 και μιλάμε για πολύ κόσμο που φιλοξενεί το νησί, εκτός από τους μόνιμους κάτοικους..

Το ίδιο θα συμβαίνει φαντάζομαι και σε άλλα μέρη της χώρας. Η ΕΥΔΑΠ έχει ένα δίκτυο που θέλει αντικατάσταση, αλλά αυτοί εδώ και δεκαετίες επενδύουν σε προσωπικό. Η ΔΕΗ, όλη είναι ένα ερείπιο, όχι μόνο οι κολώνες και τα καλώδια, οι Δήμοι πληθώρα υπαλλήλων συνωστισμένοι στα γραφεία.

Θα πείτε τι σχέση έχει η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση με την τοπική αυτοδιοίκηση, εκτός του ότι σχεδόν πάντα είναι δικές τους επιλογές, τα ίδια συνέβαιναν και όταν την ευθύνη την είχαν οι κυβερνήσεις, αδιαφορία για τον απλό πολίτη και σκηνοθεσία στο μαγαζί της βουλής με εναλλαγές στην εξουσία.

Τα δισεκατομμύρια πέφτουν όμως από τα Ευρωπαϊκά κονδύλια και εισφορές των πολιτών, μοιράζονται με τον κατάλληλο τρόπο ώστε να μην φαίνονται στην διαύγεια και εμείς πληρώνουμε δήμους και ΔΕΗ για να έχουμε χειρότερη μεταχείριση και από τις μακρινές δεκαετίες.

Το λιμενικό εδώ και χρόνια ανύπαρκτο, περνάνε τα πλοιάρια που έρχονται από Ελευσίνα και Πέραμα και ρίχνουν όλα τα απόβλητα τους στα ανοικτά, κανένας έλεγχος, όπως και στα λιμάνια όπου η λειτουργία των ferry έχει παραδοθεί 'στα αφεντικά'.

Άλλος ένας νεκρός σήμερα στην Κρήτη,από τροχαίο, 44 από την αρχή του έτους.

Γενικά η καθημερινότητα του Έλληνα είναι από τις χειρότερες στην Ευρώπη.

Κώστας Ζουγρής