5 λόγοι να μάθει το παιδί μας πιάνο...

5 λόγοι να μάθει το παιδί μας πιάνο...

Αν είστε στην αναζήτηση εξωσχολικών δραστηριοτήτων, σκεφτείτε λίγο περισσότερο τα μαθήματα πιάνου!

Οι εποχές έχουν αλλάξει και τα μαθήματα γαλλικών και πιάνου δεν θεωρούνται πλέον απαραίτητα για τα κορίτσια… καλώς οικογενειών! Ωστόσο, κορίτσια και αγόρια έχουν να αποκομίσουν πολλά οφέλη μέσα από τα μαθήματα πιάνου –εκτός βέβαια από το να ανακαλύψουν την ομορφιά της μουσικής και την απόλαυση της καλλιτεχνική δημιουργίας. Μερικά από αυτά είναι:

Καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα παιδιά που ασχολούνται με τη μουσική και εκπαιδεύονται σε οποιοδήποτε μουσικό όργανο σαν εξωσχολική δραστηριότητα, τείνουν να παίρνουν καλύτερους βαθμούς και να έχουν γενικά καλύτερες σχολικές επιδόσεις.

Μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Με κάθε καινούριο τραγούδι που καταφέρνουν να ολοκληρώσουν χωρίς λάθος και κάθε κλίμακα που μαθαίνουν να ανεβοκατεβαίνουν το… ηθικό παράστημα του παιδιού ανεβαίνει μερικούς πόντους.

Καλύτερος συντονισμός κινήσεων. Στο πιάνο τα παιδιά μαθαίνουν να κάνουν διαφορετικά πράγματα με το δεξί και το αριστερό χέρι κι αυτό τα βοηθάει να έχουν καλύτερο έλεγχο του συντονισμού των κινήσεών τους γενικότερα.

Ευρύτερη παιδεία. Για τις ανάγκες των μαθημάτων το παιδί θα έρθει σε επαφή με πολλά διαφορά είδη μουσικής και κυρίως με την κλασική μουσική, την οποία σε διαφορετική περίπτωση μπορεί και να μην είχε την ευκαιρία να «ανακαλύψει».