Rosalía: Μελωδική, αισθησιακή, παραδοσιακή και μοντέρνα συγχρόνως

Rosalía: Μελωδική, αισθησιακή, παραδοσιακή και μοντέρνα συγχρόνως

Από τον Θοδωρή Φαχουρίδη

Το El Mal Querer κρύβει μια σαρωτική ήρεμη δύναμη. Όλο αυτό το reggaeton που καλύπτει σαν ομίχλη τις ισπανόφωνες χώρες μπορεί να πάρει το φαιδρό "νεοτερίστικο" τομάρι του και να χαθεί στο πυρ το εξώτερον όσο υπάρχουν τέτοιες δουλειές.

Rosalia - QUE NO SALGA LA LUNA - Cap 2 Boda

Πραγματικά εύχομαι αυτή η ευαίσθητη ισορροπία που κρατάει η νεαρή ισπανίδα να διατηρηθεί. Ανεξάρτητα τις μοντέρνες επιρροές που θα επιλέξει στο μέλλον μακάρι να έχει στο προσκεφάλι της τη δύναμη της παράδοσης να την φιλάει από στραβοπατήματα.

Αυτό που με εξιτάρει ακόμα περισσότερο είναι η αντίθεση της εικόνας με αυτό το βάλσαμο που βγαίνει από τα ηχεία. Υπέροχη! Είχαν καιρό 30 λεπτά να περάσουν τόσο γρήγορα. Πατάω replay για να βυθιστώ ξανά στο σύμπαν της που με κάνει να ξεχνάω εν ριπή οφθαλμού ότι αυτός ο πλανήτης φιλοξενεί συγχρόνως και ηχητικά εκτρώματα. Αυτή είναι η παράλληλη γη που επιλέγω να αναπνέω τον ολόφρεσκο καθαρό και αναζωογονητικό μουσικό της αέρα. Βούτηξα και στο Λος Άντζελες του 2017 για να δικαιολογήσω το στραβοπάτημα να μου ξεφύγουν οι συνθέσεις που προετοίμαζαν τον δρόμο για την κυκλοφορία του 2ου δίσκου της, με τις εκτελέσεις σε κλασσικά φλαμέγκο. Το σαγόνι μου έπεσε στο πάτωμα ακούγοντας μια 24χρονη τότε να ερμηνεύει το De Plata.

Από το μικρό χωριο της Καταλονίας Sant Esteve Sesrovires μια σταρ! Εμείς οι ακροατές που ακόμη παθιαζόμαστε με τη μουσική σαν να εξαρτάται η ζωή μας από αυτό ακολουθούμε με palmas και pitos...

3 άλμπουμ της Rosalía, El mal querer σε ειδική έκδοση, Νο 1 στα Latin άλμπουμ της Αμερικής, μαζί με 3 βιβλία Γιάννης Πετρίδης 30 χρόνια απογεύματα στην ΕΡΤ υπογεγραμμένα από τον ίδιο για όσους κερδίσουν και το επιθυμούν, είναι τα δώρα στον νέο διαγωνισμό μας μέχρι 3/2.

Συμμετέχουν όσοι κάνουν δωρεά οποιοδήποτε ποσό.

Αν πιστεύεις ότι αξίζουμε την συνεισφορά σου, και έχεις την δυνατότητα, είναι εύκολο να το κάνεις. Με αποκλειστικές ενημερώσεις θα είσαι 'πιο κοντά στην μουσική'