Τα ψεύτικα λουλούδια δεν θέλουν πότισμα

 Τα ψεύτικα λουλούδια δεν θέλουν πότισμα

Η ηχογράφηση του "Dead Flowers" έγινε τον Απρίλιο του 1970 στα Olympic Studios του Λονδίνου. Οι στίχοι του είναι ιδιαίτερα σκοτεινοί και περιλαμβάνουν τη φράση, "I'll be in my basement room, with a needle and a spoon", μια αναφορά στην ένεση ηρωίνης .

Το "Dead Flowers" γράφτηκε την περίοδο που οι Stones έμπαιναν στο έδαφος της κάντρι μουσικής, όταν η φιλία του Richards με τον Gram Parsons επηρέαζε τη σύνθεση των τραγουδιών του. Ο Τζάγκερ σχολίασε το 2003:

Τα τραγούδια "Country" που ηχογραφήσαμε αργότερα, όπως το "Dead Flowers" στο Sticky Fingers ή το " Far Away Eyes " στο Some Girls , είναι ελαφρώς διαφορετικά (από τα προηγούμενα). Η πραγματική μουσική παίζεται εντελώς ευθεία, αλλά εγώ είμαι αυτός που δεν τα καταφέρνω με το όλο θέμα, γιατί νομίζω ότι είμαι τραγουδιστής των μπλουζ και όχι τραγουδιστής της κάντρι – νομίζω ότι ταιριάζει περισσότερο στη φωνή του Keith παρά στη δική μου.

Τόσο ο Ρίτσαρντς όσο και ο Μικ Τέιλορ συνεισφέρουν στις γραμμές της κιθάρας σε στυλ «honky-tonk» σε όλη την έκδοση του άλμπουμ. Τα γεμίσματα choppier του Richards λειτουργούν κυρίως ως απόκριση στις φωνητικές γραμμές του Jagger κατά τη διάρκεια των στίχων, ενώ τα πιο ρευστά 'γλείψιμο' του Taylor ανταποκρίνονται στα φωνητικά του ρεφρέν. Είναι ο Taylor που ερμηνεύει το σόλο κιθάρας στη θέση ενός τρίτου στίχου.

Το "Dead Flowers" παίχτηκε ζωντανά κατά τη διάρκεια των περιοδειών του άλμπουμ για το Sticky Fingers and Exile στο Main St. το 1970–72, στη συνέχεια μία φορά κατά τη διάρκεια της περιοδείας Black and Blue το 1976. Δεν ξαναπαίχτηκε μέχρι την περιοδεία Steel Wheels το 1989. Ζωντανά Οι εκτελέσεις του τραγουδιού από το 1995 βρίσκονται στο άλμπουμ των Stones Stripped και στην έκδοση του 2016 Totally Stripped .

 

 

 

https://www.apotis4stis5.com/lists-f/32405-rock-80-s