A Forest-The Cure στην πρώτη τηλεοπτική τους εμφάνιση το 1979

A Forest-The Cure στην πρώτη τηλεοπτική τους εμφάνιση το 1979

Καταπληκτικό, ήταν στο Παρίσι, το άλμπουμ Seventeen Seconds κυκλοφόρησε 22 Απριλίου 1980

Video Url

 

Το "A Forest" και το μητρικό του άλμπουμ Seventeen Seconds είναι αντιπροσωπευτικά της γοτθικής ροκ φάσης των The Cure στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και της δεκαετίας του 1980.  Το τραγούδι έχει επίσης περιγραφεί ως post-punk κομμάτι. 

Ο βιογράφος των Cure, Jeff Apter, αναφέρεται στο "A Forest" ως "το οριστικό πρώιμο κομμάτι της διάθεσης των Cure" και υποστηρίζει ότι το τραγούδι είναι το κεντρικό κομμάτι του άλμπουμ. Η πρόθεση του Smith με το "A Forest" ήταν να κάνει ένα τραγούδι που να είναι "πραγματικά ατμοσφαιρικό". Έχει δηλώσει ότι ήταν μια κομβική ηχογράφηση για το γκρουπ, που αντιπροσωπεύει «τον αρχετυπικό ήχο των Cure». 

 Η single εκδοχή του τραγουδιού ξεθωριάζει περίπου στα τέσσερα λεπτά, ενώ στη μεγαλύτερη (άλμπουμ) έκδοση τα όργανα βγαίνουν ένα-ένα, ολοκληρώνοντας με τον ήχο της κιθάρας μπάσου στις 5:46» Ο ήχος της κιθάρας του Smith ήταν μια απόκλιση από αυτόν που επικρατούσε τη δεκαετία του 1970.  Ο Mike Hedges ευνόησε τη χρήση του flanging εκείνη την εποχή, και υπολόγισε ότι υπήρχαν επτά συσκευές flanger που χρησιμοποιήθηκαν στο "A Forest".  Ο Rikki Rooksby είπε ότι το εφέ αργής φάσης που ακούστηκε στην κιθάρα στο "A Forest" "σχεδόν έγινε σήμα κατατεθέν του Smith για λίγο". Ο Simon Gallup είπε ότι το παίξιμό του στο κομμάτι είχε σκοπό να θυμίζει τη δουλειά του μπάσου στη μουσική των Stranglers , του οποίου ο μπασίστας Jean-Jacques Burnel είχε μεγάλη επιρροή πάνω του. 

Ο Smith έχει δώσει διάφορες εξηγήσεις για τους στίχους του για το "A Forest". Είπε ότι ο στίχος βασίστηκε σε ένα όνειρο που είχε ως παιδί όπου χάθηκε στο δάσος μην μπορώντας να δραπετεύσει, αλλά αργότερα το αρνήθηκε και δήλωσε: "Είναι απλώς ένα δάσος".