Tie A Yellow Ribbon-Tony Orlando, νοσταλγία

Tie A Yellow Ribbon-Tony Orlando, νοσταλγια

Ο Michael Anthony Orlando Cassavitis (γεννημένος στις 3 Απριλίου 1944) είναι Αμερικανός ποπ τραγουδιστής του οποίου η καριέρα εκτείνεται σε πάνω από 60 χρόνια. Είναι περισσότερο γνωστός για τη δουλειά του ως μέρος των Tony Orlando and Dawn.

Το 1993, άνοιξε το Tony Orlando Yellow Ribbon Music Theatre στο Μπράνσον του Μιζούρι. Ολοκλήρωσε τη δράση του εκεί το 2013 και έκτοτε συνέχισε να παίζει πολλές ζωντανές εμφανίσεις ως headliner, κυρίως στο Λας Βέγκας της Νεβάδα.

Το σινγκλ έφτασε στο top 10 σε δέκα χώρες, σε οκτώ από τις οποίες ήταν στην κορυφή των charts. Έφτασε στο νούμερο ένα και στα charts των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου για τέσσερις εβδομάδες τον Απρίλιο του 1973, στο νούμερο ένα στο αυστραλιανό chart για επτά εβδομάδες από τον Μάιο έως τον Ιούλιο του 1973 και στο νούμερο ένα στο chart της Νέας Ζηλανδίας για δέκα εβδομάδες από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο του 1973. ήταν το σινγκλ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις το 1973 τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το 2008, το Billboard κατέταξε το τραγούδι ως το 37ο μεγαλύτερο τραγούδι όλων των εποχών στο τεύχος του για τον εορτασμό της 50ής επετείου των Hot 100. Για την 60η επέτειο το 2018, εξακολουθεί να κατατάσσεται στο top 50, στο νούμερο 46. Αυτό το τραγούδι είναι η προέλευση του κίτρινου χρώματος του Φιλελεύθερου Κόμματος του Cory Aquino , του κόμματος που έριξε τη δικτατορία του Marcos στην Επανάσταση της Λαϊκής Εξουσίας του 1986.