Μια μαύρη σταγόνα, είναι αρκετή να αλλάξει το χρώμα σε ένα ποτήρι γάλα

Μια μαύρη σταγόνα, είναι αρκετή να αλλάξει το χρώμα σε ένα ποτήρι γάλα

Εδώ και μερικά χρόνια αρχίσαμε μία προσπάθεια από το μηδέν και πιστεύουμε ότι καταφέραμε σε σημαντικό βαθμό να κερδίσουμε το ενδιαφέρον αρκετών φίλων, όχι μόνο της μουσικής, αλλά και αυτών που θέλουν να διαβάζουν αυτά που ενδιαφέρουν έναν σύγχρονο άνθρωπο, ανεξάρτητα της ηλικίας του.

Δεν ήταν και δεν είναι εύκολη η προσπάθεια μας, σε μια εποχή που τα πάντα ελέγχονται από τα μεγάλα ΜΜΕ που δύσκολα ελέγχει ο καθένας τους λιγότερα από 10-20 ή ακόμα και περισσότερα μέσα από τα οποία μπορούν να προωθούν συλλογικά το ένα το άλλο, εμείς ακολουθούμε ένα μοναχικό δρόμο έχοντας για συμπαράσταση μόνον τους επισκέπτες μας, ακόμα και εμείς οι ίδιοι σε αρκετές περιπτώσεις δεν 'τα δίνουμε όλα' για να προσπαθήσουμε να προωθήσουμε αυτό που κάνουμε.

Η χώρα περνάει δύσκολες στιγμές στον οικονομικό τομέα, τίποτα δεν είναι όπως πριν και θα χρειασθεί να περάσει καιρός για να επανέλθουμε στα επίπεδα που υπήρχαν πριν από 10 χρόνια, ίσως μερικοί από εμάς να μην προλάβουν να δουν την χώρα όπως την έζησαν και δεν μιλάμε για συνθήκες μετά από πόλεμο, αλλά για το κόλλημα όλων σχεδόν των πολιτικών παρατάξεων, αλλά και σημαντικής μερίδας του κόσμου που βλέπει τα πράγματα προσωπικά και όχι συλλογικά.

Έχω προσωπικά 'κτυπήσει' εκατοντάδες πόρτες, από καμία δεν πήρα θετική απάντηση. Αυτή η μοναχική πορεία μακριά από τα κόμματα είναι λογικό να μην βρίσκει συμπαράσταση από υπουργεία και υπουργούς, μεγάλους ομίλους και γενικά όποιον θα μπορούσε να βοηθήσει την προσπάθεια μας.

Σκέφτηκα να καταφύγουμε στην 'βοήθεια του κοινού' και όντως αρχικά υπήρξε μία μικρή ανταπόκριση που όμως σε μεγάλο βαθμό ήταν από αυτό που αποκαλούμε 'συγγενείς και φίλους'.

Στην συνέχεια σκεφτήκαμε να δίνουμε σε ψηφιακή μορφή τα βιβλία μας με τα 200 καλύτερα ροκ άλμπουμ και αυτό με τα 50 καλύτερα Heavy Metal/Hard Rock σε όποιον μας στέλνει οποιοδήποτε ποσό.

Οι μοναδικοί επισκέπτες μας αυτή τη στιγμή είναι 2.384.443, αριθμός εξωπραγματικός για μας που είναι σαν να μην υπάρχουμε για τα ΜΜΕ που γράφουν και προωθούν μόνο τα δικά τους μέσα, αλλά και των ανταγωνιστών τους οι οποίοι γράφουν ο ένας για τον άλλο, για μας δεν υπάρχει λόγος να γράψουν, δεν έχουμε να τους δώσουμε τίποτα.

Από αυτούς, τους 2.384.443 βρέθηκαν 3-4 που έγραψαν 'πουλάνε μια λίστα, γιατί να την αγοράσουμε;'

Πέρα του ότι δεν είναι λίστες αλλά βιβλία με αρκετά στοιχεία για το κάθε άλμπουμ, δεν είναι υποχρεωμένος ο καθένας να μας βοηθήσει, όποιος το αισθάνεται και έχει την δυνατότητα, το κάνει, τα βιβλία τα έχουμε στείλει σε αρκετούς φίλους μας που δεν έχουν την δυνατότητα να μας βοηθήσουν.

Η κριτική όλων σας για ότι γράφουμε και ανεβάζουμε, είναι αποδεκτή και συχνά μας βοηθάει να βελτιωθούμε, όμως μερικοί από εμάς ενοχλούνται όταν βλέπουν κάποιον να ρίχνει μία σταγόνα μαύρο μέσα στο γάλα μας, ξέροντας ότι αυτό θα προκαλέσει παρενέργειες, γι' αυτό ίσως και το κάνει.

Η στήριξη σας στο site μας έχει σημασία για το μέλλον της προσπάθειας μας, στήριξη που κανονικά θα έπρεπε να έλθει από τις αρμόδιες αρχές, αλλά είπαμε αυτοί έχουν άλλες προτεραιότητες, εμείς ευτυχώς είμαστε στην απέναντι πλευρά όσον αφορά την σκέψη και των επιλογών μας.

Κώστας Ζουγρής