Live At Leeds-Who 14/2/1970, πέρασαν 53 χρόνια

Live At Leeds-Who 14/2/1970, πέρασαν 52 χρόνια

14 Φεβρουαρίου του 1970 στο πανεπιστήμιο του Leeds, ηχογραφήθηκε το καταπληκτικό άλμπουμ των Who ,Live At Leeds

Κυκλοφόρησε στις 16 του Μάη της ίδιας χρονιάς.

Είναι το πρώτο ζωντανό άλμπουμ των  Who και Ηχογραφήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Λιντς Refectory στις 14 Φεβρουαρίου 1970. Κυκλοφόρησε ενώ το γκρουπ εξακολουθούσε να ηχογραφεί και να παίζει με την πιο γνωστή σύνθεση των Roger Daltrey , Pete Townshend , John Entwistle και Κιθ Μουν .

Οι Who αναζητούσαν έναν τρόπο να συνεχίσουν το άλμπουμ τους Tommy του 1969 και είχαν ηχογραφήσει αρκετές συναυλίες σε περιοδείες που υποστήριζαν αυτό το άλμπουμ, αλλά δεν τους άρεσε ο ήχος. Κατά συνέπεια, έκλεισαν το σόου στο Πανεπιστήμιο του Λιντς, μαζί με ένα στο Δημαρχείο του Χαλ την επόμενη μέρα, ειδικά για να ηχογραφήσουν ένα ζωντανό άλμπουμ. Έξι τραγούδια βγήκαν από το σόου του Λιντς και το εξώφυλλο πατήθηκε για να μοιάζει με ηχογράφηση bootleg . Ο ήχος ήταν σημαντικά διαφορετικός από τον Tommy και περιείχε hard rock διασκευές που ήταν χαρακτηριστικές των ζωντανών εμφανίσεων του συγκροτήματος.

Το άλμπουμ κυκλοφόρησε στις 23 Μαΐου 1970 από τις Decca και MCA στις Ηνωμένες Πολιτείες και 16 του Μάη στην Αγγλία από την Track and Polydor. Έχει επανεκδοθεί σε πολλές περιπτώσεις και σε πολλές διαφορετικές μορφές. Από την κυκλοφορία του, το Live at Leeds έχει αναφερθεί από αρκετούς μουσικοκριτικούς ως η καλύτερη ζωντανή ροκ ηχογράφηση όλων των εποχών. 

 

 

 

 

Video Url

 

https://www.popup.gr/