The Faces: Υποψία επανένωσης για το θρυλικό γκρουπ των Rod Stewart και Ron Wood

The Faces
Photo by Wikimedia Commons

Ο drummer Kenney Jones αφήνει ανοιχτό το παράθυρο για reunion των Faces

Μιλώντας πρόσφατα στο περιοδικό Mojo, ο drummer των θρυλικών Faces, Kenney Jones, ανέφερε μεταξύ άλλων πως το reunion του θρυλικού σχήματος είναι κάτι που "συζητιέται όλη την ώρα". Η ατάκα του μάλιστα ήταν πως "Ο κόσμος το θέλει περισσότερο από ότι φανταζόμαστε. Ας το θέσω έτσι, πλησιάζουμε όλο και πιο κοντά".

Ο Jones υπήρξε ιδρυτικό μέλος των The Faces μαζί με τους Rod Stewart, Ian McLagan, Ronnie Lane και Ron Wood, με τον τελευταίο φυσικά να είναι εδώ και πολλές δεκαετίες κιθαρίστας των Rolling Stones. Το συγκρότημα έπαιξε για τελευταία φορά μαζί το 2020, αλλά μετά τον θάνατο του πληκτρά Ian McLagan το 2014, δεν έχουν περιοδεύσει εκτενώς. Ο Jones αποκάλυψε ότι ένας πιθανός αντικαταστάτης του είναι ο θρύλος Steve Winwood των Traffic και της μεγάλης solo καριέρας.

Ποιοι είναι οι The Faces

Δημιουργήθηκαν το 1969 ως συνέχεια των Small Faces, μετά την αποχώρηση του Steve Marriott, ο οποίος έφυγε για να ιδρύσει τους εξαιρετικούς Humble Pie. Συνδύαζαν με τον καλύτερο τρόπο το ροκ, τα blues και τη soul μουσική, ενώ το album τους "A Nod Is As Good As a Wink... to a Blind Horse" θεωρείται από τα καλύτερα της εποχής. Μεγάλες επιτυχίες τους υπήρξαν τα "Stay With Me" και "Ohh La La".

Δισκογραφία:
1970, First Step
1971, Long Player
1971, A Nod Is As Good As a Wink... to a Blind Horse
1973, Ooh La La