Papa Was A Rolling Stone - Με αφορμή μια εκπομπή για το 1972

Papa Was A Rolling Stone

Με αφορμή την εκπομπή για το 1972, το 11ο επεισόδιο της σειράς του Γιάννη και Δημήτρη, όπου ακούστηκαν δύο υπέροχες εκτελέσεις της σύνθεσης του Norman Whitfield και Barrett Strong, συγκεκριμένα το τραγούδι  «Papa Was A Rolling Stone», σκέφτηκα ότι θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να φτιαχτεί μία πιο εκτενή λίστα, χωρίς τους χρονικούς περιορισμούς μιας ραδιοφωνικής εκπομπής, όπου θα ακούγονται οι διάφορες εκτελέσεις πάνω σε αυτό το κλασικό πλέον τραγούδι.

Έτσι λοιπόν μπήκαν στη σειρά τελικά τα 20 τραγούδια που ακολουθούν σε μία δίωρη ίντερνετική κασέτα. Αυτό που είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι παρότι πρόκειται για εκτελέσεις πάνω στην ίδια σύνθεση πιστεύω ότι μετά το άκουσμα της σειρά των τραγουδιών δεν θα το βρει ο λάτρης της μουσικής ιδιαίτερα βαρετό το όλο εγχείρημα.

Jazz, Soul, Funk, χορευτική μουσική rock, blues όλα αποτελούν υπό μία έννοια όψεις του ίδιου νομίσματος. Στο spotify και στο youtube υπάρχουν και οι δύο εκτελέσεις για τον αλανιάρη πατέρα, που ακούστηκαν στις 24 Σεπτεμβρίου, των Undisputed Truth και η 12λεπτη επική / Νο 1 και βραβευμένη με γκράμι εκτέλεση των Temptations.

 

 

Trivia

O Bill Wolfer είναι περισσότερο γνωστός ως ο κημπορτίστας στη δέκα δευτερολέπτων εισαγωγή του δίσκου #1 επιτυχίας του Michael Jackson «Billie Jean». Στην εκτέλεσή του ο MJ κάνει δεύτερα φωνητικά.

Ο Barrett Strong ήταν από τους πρώτους καλλιτέχνες που υπέγραψαν συμβόλαιο με τη νεοσύστατη δισκογραφική του Berry Gordy, Tamla Records, και ήταν ο ερμηνευτής (φωνή και πιάνο) στο πρώτο επιτυχημένο σινγκλ της εταιρείας, «Money (That's What I Want)».

Οι Was (Not Was) είναι ένα αμερικανικό συγκρότημα που ιδρύθηκε το 1979, από τους David Weiss και Don Fagenson. Έδρα τους το Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν, εκεί όπου ηχογραφήθηκε στο φημισμένο στούντιο Α της Motown η εκτέλεση των Temptations

Μιλώντας για τον συγγραφέα/παραγωγό αυτού του τραγουδιού Norman Whitfield σε μια συνέντευξη του 1995 στο Goldmine, ο επικεφαλής της Motown, Berry Gordy είπε: «Θα μπορούσε να πάρει μια συγχορδία, όπως στο «Papa Was A Rolling Stone», και να παίξει την ίδια συγχορδία και να κάνει όλα αυτά τα διαφορετικά όμορφα πράγματα, που πολλοί άνθρωποι δεν μπορούσαν πραγματικά να φανταστούν. Αυτόν τον τύπο τον έβλεπα και τα έκανε όλα μόνος του ως παραγωγός. θα διάλεγε τον σωστό πρωταγωνιστή για το σωστό τραγούδι, ξέρετε, και θα χρησιμοποιούσε και τους πέντε από τους

Temptations σε ένα τραγούδι που ήταν απλά απίστευτο. Όταν τα ακούω σήμερα, τώρα που έχω χρόνο να τα ακούσω. Λέω, «Ουάου! Αυτός ο τύπος ήταν ίσως ο πιο υποτιμημένος παραγωγός που είχαμε».