Το εμβληματικό άλμπουμ Back in Black των AC/DC μόλις κέρδισε δύο νέες πιστοποιήσεις από την Recording Industry Association of America (RIAA), μεταφέροντας το στην τρίτη θέση στη λίστα όλων των εποχών με τα άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία των ΗΠΑ.

Το άλμπουμ του 1980 πιστοποιήθηκε 26 φορές πλατινένιο από την RIAA στις 8 Ιουλίου και λίγο αργότερα 27 φορές πλατινένιο πριν από λίγες μέρες, στις 21 Αυγούστου. Η τελευταία πιστοποίηση για τη μετατόπιση 27 εκατομμυρίων μονάδων το έφερε μπροστά από το Eagles’ Hotel California στη λίστα με τα άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μην αισθάνεστε πολύ άσχημα για τους Eagles, ωστόσο, καθώς η καλύτερη συλλογή τους Their Greatest Hits (1971–1975) εξακολουθεί να παραμένει Νο. 1 στη λίστα με 38 εκατομμύρια μεταφορές. Το Θρίλερ του Μάικλ Τζάκσον είναι το Νο. 2 με 34 εκατομμύρια αντίτυπα.

 

Σαράντα τέσσερα χρόνια μετά την κυκλοφορία του Back in Black, και περισσότερα από 50 χρόνια στην καριέρα τους, οι AC/DC συνεχίζουν να είναι δυνατοί. Το συγκρότημα μόλις ολοκλήρωσε μια περιοδεία επιστροφής στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη, σηματοδοτώντας την πρώτη του έξοδο μετά από οκτώ χρόνια. 

Πηγή: COS