Διαμαντένιο το Thunderstruck των AC/DC, μόνιμα αδικούν το ροκ

Η βράβευση του Thunderstruck για πωλήσεις 10 εκατομμυρίων δυστυχώς επιβεβαιώνει τις πολλές αδικίες που έχουν γίνει στο Αμερικάνικο τσαρτ στο πέρασμα του χρόνου.

Το τραγούδι πια είναι ένα από τα 30 περίπου που έχουν ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 10 εκατομμύρια στην ιστορία της μουσικής κι όμως δεν έχει μπει ούτε στα 100 πρώτα της Αμερικής επειδή δεν λαμβάνουν υπ' όψιν τους ροκ σταθμούς, μιλάμε για την απόλυτη διαστρέβλωση.

Οι Αυστραλοί rockers μόλις έλαβαν την πρώτη τους πιστοποίηση RIAA Diamond για το κλασικό κομμάτι τους "Thunderstruck", που σημαίνει ότι τώρα έχουν μετακινηθεί τουλάχιστον 10 εκατομμύρια κομμάτια σε φυσική ή ψηφιακή μορφή

Σύμφωνα με τον ιστότοπο RIAA, το "Thunderstruck", από το άλμπουμ του 1990, The Razor's Edge, βραβεύτηκε με χρυσό, πλατινένιο και διαμαντένιο την ίδια μέρα.

Έχει 1,4 δις κτυπήματα στο YouTube.

 

Και αυτή δεν ήταν η μόνη πρόσφατη πιστοποίηση που δόθηκε στην AC/DC. Κέρδισαν νέες πολυπλατινένιες πιστοποιήσεις για τα σινγκλ «Hells Bells», «Back in Black», «You Shook Me All Night Long», «Highway To Hell», «Dirty Deeds Done Dirt Cheap», «T.N.T». κι αλλα.

Επιπλέον, αρκετά άλμπουμ έλαβαν νέες πολυπλατινένιες πιστοποιήσεις, συμπεριλαμβανομένου του κλασικού τους Back in Black, το οποίο μόλις πιστοποιήθηκε 26 φορές πλατινένιο, δηλαδή 26 εκατομμύρια.

Video Url

.