Oasis : Ο Noel Gallagher κατηγορεί το Glastonbury Festival ότι έγινε "woke" 

Photo by Wikimedia Commons

Οι Oasis έχουν εμφανιστεί δύο φορές στο φημισμένο φεστιβάλ, όσο ήταν ενεργοί.

Είναι γνωστό πως τα αδέρφια Liam και Noel Gallagher δεν μασούν τα λόγια τους. Πρόσφατα ο Noel έδωσε συνέντευξη στη "The Sun", όπου μεταξύ άλλων μίλησε και για το φημισμένο festival Glastonbury, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή φιλοξενώντας σπουδαία ονόματα. Μεταξύ άλλων, ο Noel Gallagher δήλωσε τα εξής :

"Μη με παρεξηγείτε, λατρεύω το Glastonbury. Είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα. Βασικά είναι το πιο σημαντικό πράγμα στην Αγγλία εκτός της Premier League. Υπάρχουν κυριολεκτικά εκατοντάδες φεστιβάλ στον κόσμο και είναι λογικό να το ξέρω γιατί έχω παίξει στα περισσότερα, αν όχι σε όλα. Το αστείο είναι, ωστόσο, ότι υπάρχει πραγματικά μόνο ένα φεστιβάλ στον κόσμο - με την αληθινή έννοια της λέξης ούτως ή άλλως. Το Glastonbury είναι σαν τα Χριστούγεννα."

Συνέχισε ωστόσο μιλώντας για τη σύγχρονη εξέλιξη του Φεστιβάλ, λέγοντας πως : 

"Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Έχει γίνει λίγο "woke" τώρα, έχει γίνει λίγο κήρυγμα και λίγο σαν μοστράρισμα μιας αρετής. Δε μου αρέσει αυτό το πράγμα στη μουσική, μικροί ηλίθιοι να κουνάνε σημαίες, να κάνουν πολιτικές δηλώσεις, συγκροτήματα που ανεβαίνουν στη σκηνή και λένε" Γεια σας, δεν είναι άθλιο πράγμα ο πόλεμος; Ας γιουχάρουμε τον πόλεμο, γ@μώ τους Συντηρητικούς κλπ. Η φάση είναι, φίλε παίξε τα γ@μημένα τραγούδια σου και φύγε. Είναι too much. Δώσε τα λεφτά σου στο σκοπό και τέλος, σταμάτα να καυχιέσαι. Όλοι ξέρουν τι γίνεται στον κόσμο, έχουν κινητό στις τσέπες τους. Ποιος ο λόγος να μοστράρεις τις αρετές σου;".

 
Tags