O Jonny Greenwood των Radiohead έπαιξε στο Ισραήλ

Ο Jonny Greenwood ενώθηκε με τον  Ισραηλινό μουσικό Dudu Tassa για μια συναυλία-έκπληξη στο Τελ Άβι, μια ημέρα αφότου φέρεται να συμμετείχε σε διαδηλώσεις που ζητούσαν την απελευθέρωση των ομήρων στη Γάζα και νέες εκλογές στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με την The Jerusalem Post, ο Greenwood και ο Tassa ανέβηκαν στη σκηνή στο Barby την Κυριακή, 26 Μαΐου, όπου ερμήνευσαν υλικό από το συνεργατικό τους άλμπουμ του 2023, Jarak Qaribak.

Υπήρχαν επανειλημμένες εκκλήσεις για ειρήνη καθ' όλη τη διάρκεια της συναυλίας, με τον Tassa να σχολιάζει, «Εδώ υπάρχουν μουσικοί, όχι πολιτικοί. Η μουσική πάντα έκανε θαύματα, μακάρι να γνωρίζουμε καλύτερες μέρες και να επιστρέψουν όλοι με ασφάλεια».

Ο Jarak Qaribak σηματοδότησε το δεύτερο συνεργατικό άλμπουμ μεταξύ του Greenwood και του Tassa και περιλάμβανε τραγουδιστές από διάφορες χώρες της Μέσης Ανατολής, όπως η Παλαιστίνη, η Βηρυτό, το Ιράκ, η Αίγυπτος, η Συρία και η Τυνησία.

Ο Γκρίνγουντ είναι παντρεμένος με την Ισραηλινή καλλιτέχνη Σαρόνα Κατάν. Η οικογένειά τους έχασε πρόσφατα έναν ανιψιό που υπηρετούσε στις αμυντικές δυνάμεις του Ισραήλ κατά τη διάρκεια του συνεχιζόμενου πολέμου του Ισραήλ με τη Χαμάς.

Το συγκρότημα του Greenwood, Radiohead έχει επίσης εμφανιστεί στο Ισραήλ αρκετές φορές όλα αυτά τα χρόνια. Το 2017, ο Roger Waters, πρώην των Pink Floyd, κάλεσε δημοσίως τους Radiohead να ακυρώσουν μια συναυλία που είχε προγραμματιστεί στο Τελ Αβίβ λόγω της μεταχείρισης του Ισραήλ στην Παλαιστίνη. Οι Radiohead τελικά ολοκλήρωσαν τη συναυλία όπως είχε προγραμματιστεί.

Video Url