Bruce Dickinson : "Οι Iron Maiden δεν "προκαλούν" αρκετά τον εαυτό τους"

Delilah-Bruce Dickinson

Ο Dickinson μίλησε και για τη σχέση των οπαδών των Maiden με το συγκρότημα

Στο συμπέρασμα ότι οι Βρετανοί ηγέτες του heavy metal δεν "προκαλούν" αρκετά τους εαυτούς τους συνθετικά, κατέληξε ο Bruce Dickinson μιλώντας στο βρετανικό μέσο The Big Issue. Εξέφρασε δε το θαυμασμό του για την αφοσίωση των οπαδών των Iron Maiden, παρομοιάζοντας τον με τον αντίστοιχο των οπαδών μιας ποδοσφαιρικής ομάδας.

"Οι οπαδοί των Iron Maiden είναι σε άλλο επίπεδο. Και είναι έτσι για μια ολόκληρη ζωή. Δεν υποστηρίζω μια ποδοσφαιρική ομάδα, αλλά κοιτάζω με έκπληξη πώς αντιδρούν οι οπαδοί των ομάδων. Και δεν νομίζω ότι υπάρχει λέξη για το επίπεδο δέσμευσης και αφοσίωσης που έχουν οι άνθρωποι αυτοί για μια ποδοσφαιρική ομάδα. Και ο κόσμος έχει το ίδιο επίπεδο αφοσίωσης στους Iron Maiden", θα πει χαρακτηριστικά. Ωστόσο στη συνέχεια, μίλησε για τις προσδοκίες των fans και κατά πόσον μπορούν να επηρεάσουν το συγκρότημα.

"Ένα μέρος του εαυτού μου λέει, ουάου, αυτό είναι καταπληκτικό. Το καλλιτεχνικό μισό του εαυτού μου όμως ανησυχεί ότι ίσως δεν προκαλούμε τον εαυτό μας καλλιτεχνικά επειδή έχουμε αυτό το αφοσιωμένο κοινό, το οποίο είναι ευχαριστημένο με το πως είμαστε τώρα.". Συμπλήρωσε δε πως αυτός είναι και ο λόγος των solo albums, το να δοκιμάζει κάποιος να φτάσει τα καλλιτεχνικά όρια του.

Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη :

https://www.bigissue.com/culture/music/iron-maiden-bruce-dickinson-life-music-career-war-pilot/