O Sir Paul McCartney μιλάει για το Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band των Beatles

Six Degrees Of Music Seperation - Πρώτη εκπομπή του Γιάννη & Κώστα με το σημερινό Νο1 στις ΗΠΑ

Ο μουσικός μίλησε για το θρυλικό album των Σκαθαριών στο περιοδικό Mojo

Θεωρείται ένα από τα πλέον κομβικά albums των Beatles, από πολύ κόσμο το καλύτερο τους. Το Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band κυκλοφόρησε το 1967 και αποτελεί μια τεράστιας σημασίας μουσική ιστορία, από το εξώφυλλο του μέχρι και τα τραγούδια που περιέχει. Ο Sir Paul McCartney θυμήθηκε τη διαδικασία συγγραφής του δίσκου, μιλώντας στο περιοδικό Mojo : 

 "Επειδή το εξώφυλλο ήταν τόσο περίπλοκο και γεμάτο με διάφορα πράγματα, μας προτάθηκε να κάνουμε μερικές πολύ απλές λήψεις πορτρέτου. Λοιπόν, μεταξύ μας λέγαμε ψιθυριστά «Εντάξει, ας κοιτάξουμε πραγματικά μέσα από την κάμερα. Να πιάσουμε το vibe. Να περάσουμε πραγματικά τις σκέψεις μας απευθείας στο άτομο που το βλέπει όλο αυτό. Να προσπαθήσουμε εντελώς να περάσουμε την ενέργειά μας.» Και αυτός είναι ο λόγος που αυτή η εικόνα επικοινωνεί – δεν καθόμασταν απλώς εκεί παθητικά να τραβήξουμε τις φωτογραφίες μας. Προσπαθούσαμε πραγματικά να προσεγγίσουμε το άτομο που κοιτούσε αυτό το εξώφυλλο".

Μιλώντας δε για τις μεγάλες αλλαγές που υπέστη το συγκρότημα εκείνη την περίοδο, καθώς και την αμφισβήτηση του album όταν κυκλοφόρησε, ο McCartney είπε : 

"Πάντα μας έλεγαν: «Θα χάσετε όλους τους θαυμαστές σας με αυτό». Και λέγαμε, «Λοιπόν, θα χάσουμε μερικούς, αλλά θα κερδίσουμε μερικούς». Πρέπει να προχωρήσουμε. Δεν μπορούμε να σταματήσουμε, απλά για να ευχαριστούμε αυτή την τρέχουσα μερίδα των fans μας".

Τέλος μίλησε για το μυστήριο του ποιος ή τι ήταν ο/το "Sergeant Pepper"

"Ήταν κάτι που είχα κρυφακούσει… λάθος. Ήμουν σε ένα ταξίδι με to αεροπλάνο με τον Mal Evans (σ.σ. road manager των Beatles) και μου είπε, «Περάστε το αλατοπίπερο…» (Pass the Salt and Pepper). Σκέφτηκα ότι τον άκουσα να λέει «Sergeant Pepper». Είναι στη μεγάλη παράδοση των δημιουργικών παρεξηγήσεων. Κάπου άκουσα ότι ο Γουίλιαμ Μπάροουζ είχε σκοπό να ονομάσει το βιβλίο του Γυμνή λαγνεία (Naked Lust) και ήταν ο Άλαν Γκίνσμπεργκ (μέλη των beatniks), που ήταν κοντόφθαλμος, το είδε και είπε «Τι είναι αυτό; Γυμνό γεύμα (Naked Lunch); Φανταστικά!". Και βλέποντας ότι όλοι έκαναν το Soft Joe's Traveling Medicine Band With Knobs On… ήταν μια παρωδία αυτού: Sgt. Το Pepper's Lonely Hearts Club Band Traveling Circus, On Wheels… Και τότε όλα μπήκαν στη θέση τους."