50 ετών η Jewel

Η Jewel Kilcher (γεννημένη στις 23 Μαΐου 1974), γνωστή ως Jewel, είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια-τραγουδοποιός, ποιητής και ανθρωπιστική ακτιβίστρια. Έχει προταθεί για τέσσερα βραβεία Grammy και έχει πουλήσει πάνω από 30 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως.

Η Kilcher μεγάλωσε κοντά στο Ηόμερ της Αλάσκας, όπου μεγάλωσε τραγουδώντας και γιόντελ ως ντουέτο με τον πατέρα της, Atz Kilcher, έναν τοπικό μουσικό. Σε ηλικία δεκαπέντε ετών, έλαβε μερική υποτροφία για την Ακαδημία Τεχνών Interlochen στο Μίσιγκαν, όπου σπούδασε οπερατική φωνή. Μετά την αποφοίτησή της, άρχισε να γράφει και να παίζει σε κλαμπ και καφετέριες στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια. Με βάση την προσοχή των τοπικών μέσων ενημέρωσης, της προσφέρθηκε ένα συμβόλαιο ηχογράφησης με την Atlantic Records, η οποία κυκλοφόρησε το ντεμπούτο της άλμπουμ Pieces of You το 1995. Ένα από τα ντεμπούτο άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών, έγινε 12 φορές πλατινένιο. Το ντεμπούτο σινγκλ από το άλμπουμ, "Who Will Save Your Soul", έφτασε στο νούμερο 11 του Billboard Hot 100. Τα σινγκλ "You Were Meant for Me" και "Foolish Games" έφτασαν στη δεύτερη θέση στο Hot 100 και μπήκαν στη λίστα με τα καλύτερα σινγκλ του Billboard του 1997, καθώς και στα τσαρτ σινγκλ του τέλους του έτους του Billboard του 1998.

Η δεύτερη προσπάθεια της Kilcher, Spirit, κυκλοφόρησε το 1998, ακολουθούμενη από το This Way (2001). Το 2003, κυκλοφόρησε το 0304, το οποίο σηματοδότησε μια απομάκρυνση από τους προηγούμενους δίσκους της με λαϊκό προσανατολισμό, με ηλεκτρονικές διασκευές και στοιχεία dance-pop. Το 2008, κυκλοφόρησε το Perfectly Clear, το πρώτο της άλμπουμ κάντρι, το οποίο έκανε το ντεμπούτο της στην κορυφή του τσαρτ Top Country Albums του Billboard και περιλάμβανε τρία σινγκλ, "Stronger Woman", "I Do" και "'Til It Feels Like Cheating". Το 2009, η Jewel κυκλοφόρησε το πρώτο της ανεξάρτητο άλμπουμ, Lullaby.

Το 1998, η Kilcher κυκλοφόρησε μια ποιητική συλλογή και την επόμενη χρονιά εμφανίστηκε σε δεύτερο ρόλο στην ταινία Western της Ang Lee Ride with the Devil (1999). 

Video Url
Video Url
Video Url

 

Video Url