Paul McCartney : Αυτό είναι το αγαπημένο του τραγούδι από τους Beatles

Σε γραμματόσημα ο McCartney και μερικά από τα άλμπουμ του

Ο θρυλικός μουσικός αποκάλυψε ότι αυτό είναι το αγαπημένο του Beatles τραγούδι, αν "πιεζόταν" να διαλέξει ένα

Σε πρόσφατο επεισόδιο του podcast McCartney : A life in lyrics, o Paul προέβη σε μια σημαντική αποκάλυψη για την καριέρα του με τα σκαθάρια. Το εν λόγω podcast αποτελεί μια σειρά συζητήσεων του McCartney με τον ποιητή Paul Muldoon, στις οποίες ο μουσικός περιγράφει μεταξύ άλλων τα βιώματα και τα ερεθίσματα βάσει των οποίων συνέθετε τα τραγούδια των Beatles, είτε μόνος είτε μαζί με τον John Lennon. Πρόκειται για μια συμπαραγωγή των iHeart Media, MPL και Pushkin Industries.

Ο Paul McCartney ανέφερε σε σχετική ερώτηση πως αν και είναι δύσκολο να απαντήσει κανείς, αν πιεζόταν να επιλέξει το αγαπημένο του Beatles τραγούδι, αυτό θα ήταν το "Here, There and Everywhere" από το Revolver album του 1966. Εξήγησε την επιλογή του λέγοντας πως εν μέρει εμπνεύστηκε από τον διάσημο χορευτή και ηθοποιό, Fred Astaire, δηλώνοντας πως ήταν ανέκαθεν μεγάλος θαυμαστής του, ενώ αγαπούσε ιδιαίτερα και τη φωνή του. Ανέφερε δε πως έγραψε το τραγούδι περιμένοντας τον John Lennon να ξυπνήσει και να έρθει στο studio :

"Πήγαινα καμιά φορά από το σπίτι του να γράψουμε και δεν είχε ξυπνήσει ακόμα. Έτσι είχα 20 με 30 λεπτά μέχρι να σηκωθεί από το κρεβάτι, αφού κάποιος του έλεγε πως ήμουν ήδη εκεί. Θυμάμαι να κάθομαι δίπλα στην πισίνα του στο σπίτι του στο Weybridge. Είχα την κιθάρα μου όντας έτοιμος για να γράψουμε μαζί. Απλά προέκυψε όμορφα και ομαλά. Μέχρι να ξυπνήσει για τα καλά και να πιεί τον καφέ του, είχα έτοιμο υλικό να προχωρήσουμε"

Το Revolver κυκλοφόρησε στις 5 Αυγούστου του 1966 και θεωρείται από τα καλύτερα albums της δεύτερης περιόδου των Beatles. Ανάμεσα στα πιο γνωστά τραγούδια που περιέχει είναι τα Eleanor Rigby και Yellow Submarine, με το δεύτερο να δίνει το όνομα του στην ομώνυμη ταινία του 1968. Μπορείτε να ακούσετε το "Here, There and Everywhere" παρακάτω, με τη συνοδεία του animated video που κυκλοφόρησε το 2022: