Sheriff : Η επιτυχία που άργησε 7 χρόνια

Sheriff band

Πολλές φορές η επιτυχία έρχεται από το πουθενά και όταν δεν το περιμένεις. Ενίοτε και όταν έχεις παρατήσει το κυνήγι της...

Οι Sheriff ήταν επίσημα ανενεργοί ως συγκρότημα για πολλά χρόνια, από το 1985. Δεν είχαν κάποιο βίντεο στο MTV, ενώ ο μοναδικός και ομώνυμος δίσκος τους (του 1982) δεν κυκλοφόρησε ξανά μετά την πρώτη κόπια. To When I'm with you ήταν το χιτάκι αυτού του album, γραμμένο από τον κιμπορντίστα του σχήματος Arnold David Lanni. Το έγραψε για την τότε κοπέλα του. Χαρακτηριστικά θα πει : 

"Κάθισα στο πιάνο και τέσσερα λεπτά, το 80% του τραγουδιού ήταν έτοιμο. Της το έβαλα την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου λέγοντας της πως "αυτό είναι όσα μπορώ να σου δώσω αυτή τη στιγμή'. Το λάτρεψε. 2 χρόνια αργότερα παντρευτήκαμε."

Οι Sheriff διέλυσαν ύστερα από την παντελή απουσία ενδιαφέροντος από τις μεγάλες δισκογραφικές. 

Φτάνουμε στο 1988. Οι πλανήτες ευθυγραμμίζονται και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί, ο ένας μετά τον άλλον, αρχίζουν και βάζουν όλο και πιο συχνά το "When I'm with you" στο πρόγραμμα τους. Η Capitol Records δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μέσω αυτής, το single θα κυκλοφορήσει το Νοέμβριο του 1988 και θα μπει κατευθείαν στα charts. Στις 4 Φεβρουαρίου 1989, το τραγούδι θα είναι no1 στο Billboard 100. Πολλά χρόνια μετά την αρχική του κυκλοφορία. 

Η τελευταία φορά που ένα συγκρότημα από τον Καναδά κατάφερε κάτι ανάλογα, ήταν πολλά χρόνια με τους Bachman-Turner Overdrive και το You aint seen nothing yet. 

Την περίοδο της επιτυχίας του When I'm with you, ο τραγουδιστής των Sheriff, Freddy Curci, εργαζόταν ως courier. Κάποιες φορές όταν παρέδιδε δέμα, το ραδιόφωνο έπαιζε το τραγούδι κι αυτός έλεγε στον κόσμο ότι είναι ο ίδιος στα φωνητικά. Δεν τον πίστευαν.

Ακούστε εδώ το τραγούδι : 

 

Tags