Robert Smith - The Cure: Οι 5 μπάντες που μισεί περισσότερο

Wikimedia Commons / Mr. Rossi

Ο σπουδαίος frontman μιλάει για τις κατά καιρούς αντιπάθειες του

Άλλη μία σπουδαία όσο και εκκεντρική φυσιογνωμία της μουσικής σκηνής, ο Robert Smith των The Cure, αναφέρθηκε στα συγκροτήματα και τους καλλιτέχνες που δε χωνεύει. Μία larger than life περσόνα, όπως και ο Morrissey, δε θα μπορούσε να τα έχει καλά με όλους και ως ένα σημείο, η μουσική και μη ιδιοφυία του στέκεται έρμαιο των παθών, των αντιπαθειών, και της γενικότερης κριτικής στάσης απέναντι στη βιομηχανία και την ίδια τη ζωή. Πολλά από τα ονόματα ωστόσο προκαλούν μεγάλη έκπληξη.

Queen : 
"Δε μου άρεσαν οι Queen και οτιδήποτε έχει σχέση με αυτούς". Λογικό εν μέρει καθώς το αστραφτερό φως του Mercury και των υπολοίπων δύσκολα να ταιριάξει με τη φυσιογνωμία του Smith.

The Darkness : 
"Είναι παράξενο να ανακυκλώνεις μια ιδέα για δεύτερη φορά. Οπότε όχι, δεν μου αρέσουν καθόλου οι The Darkness". Οι σύγχρονοι ήρωες του glam rock αφήνουν προφανώς τον Smith αδιάφορο. Τουλάχιστον. Πιο συγκεκριμένα τους θεωρεί "αστείους".

Morrissey : 
Για την περίφημη κόντρα του με τον Morrissey, ο Robert Smith θα πει πως εν μέρει έχει κατασκευαστεί, επειδή ο κόσμος αγαπάει πολύ το δράμα. Ωστόσο, στην ιστορία έχει μείνει η δήλωση του πως "Αν ο Morrissey πει να μην τρώμε κρέας, τότε θα φάω κρέας. Τόσο πολύ δε μου αρέσει ο Morrissey". Από την πλευρά του, ο πρώην τραγουδιστής των The Smiths αρκέστηκε στο να αποκαλέσει τον Smith "παραπονιάρη".

Def Leppard : 
Το 1992, το συγκρότημα από το Sheffield "έκλεψε" τη νο 1 θέση στα charts από το συγκρότημα του Smith. Ο ίδιος δήλωσε μετά "Ήθελα το album μας να ήταν το καλύτερο στην Αμερική. Δε μου αρέσουν οι Def Leppard. Τώρα πολύ περισσότερο...".

Duran Duran : 
Μία λογική αντιπάθεια, δύο γκρουπς με εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα και προσέγγιση. Με τα λόγια του Smith "Είναι στενάχωρο καθώς τους αρέσαμε και ερχόντουσαν στα live μας. Ωστόσο εκφράζαν όλα αυτά που δε μας άρεσαν. Τη γκλαμουριά των 80s.".

Tags