Η Μουσική της Taylor Swift έχει στριμαριστεί περισσότερο το 23' στις ΗΠΑ από ολόκληρη τη Jazz και τη Κλασική

Taylor Swift @ Facebook Official

Τον Δεκέμβριο, η Pollstar ανέφερε ότι το «Eras Tour» της σούπερ σταρ Taylor Swift, είχε γίνει η πρώτη περιοδεία στην ιστορία με ακαθάριστα έσοδα άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Νωρίτερα αυτό το μήνα,  η ταινία συναυλίας 'The Eras Tour' της Swift επιβεβαιώθηκε από τα AMC Theaters ότι έγινε η πιο μεγάλη εισπρακτική κυκλοφορία όλων των εποχών τόσο μεταξύ των ταινιών συναυλιών όσο και των ντοκιμαντέρ, με έσοδα άνω των 261,6 εκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως.

Η Swift ήταν επίσης ο περσινός καλλιτέχνης με τα περισσότερα streaming παγκοσμίως στο Spotify , επιτυγχάνοντας περισσότερες από 26,1 δισεκατομμύρια παγκόσμια streaming  στην πλατφόρμα.

Εν τω μεταξύ, στη μεγαλύτερη ηχογραφημένη αγορά μουσικής στον κόσμο, τις Ηνωμένες Πολιτείες, η μουσική της ήταν υπεύθυνη για 1 στα 78 streaming request ήχου στην αγορά πέρυσι.

Αυτό προκύπτει από νέα δεδομένα και από το μόνιτορ αγοράς των ΗΠΑ Luminate (πρώην MRC Data / Nielsen Music), το οποίο δημοσίευσε την έκθεσή του για το τέλος του έτους για το 2023 την περασμένη εβδομάδα. 

Τροφή για σκέψη: Αν η Swift ήταν μια δισκογραφική εταιρεία – η οποία, έχοντας τα δικά της πνευματικά δικαιώματα ηχογραφημένης μουσικής (μετά την εποχή του Big Machine ), είναι κάπως – ότι η στατιστική «1 στους 78» θα ισοδυναμούσε με το να διεκδικεί μερίδιο αγοράς των ΗΠΑ σε streaming ήχου 1,28% το 2023.

Αυτό είναι μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς Streaming ήχου από ολόκληρο το είδος Jazz ( 0,8% ) και από το Classical είδος μουσικής ( 0,9% ), σύμφωνα με τα δεδομένα του Luminate, καθώς και από ολόκληρο το είδος "Παιδικό" ( 1,1% ).

Σύμφωνα με τη νέα έκθεση της Luminate, τα συνολικά ετήσια Streaming κατά request των ΗΠΑ, αυξήθηκαν κατά 12,7% σε ετήσια βάση φτάνοντας τα 1,2 τρισεκατομμύρια το 2023 (βλ. διάγραμμα παρακάτω).

Αυτό σημαίνει ότι η μουσική της Taylor Swift ήταν υπεύθυνη για πάνω από 15,3 δισεκατομμύρια streams στις Ηνωμένες Πολιτείες πέρυσι.

Το Luminate αναφέρει επίσης ότι η μουσική της αποτελούσε το 1,79% της συνολικής ηχογραφημένης μουσικής αγοράς των Η.Π.Α. όταν εφαρμόζεται μια φόρμουλα που συνδυάζει φυσικές και ψηφιακές πωλήσεις και streaming σε μια ενιαία μέτρηση. (Αυτή η μέτρηση περιλαμβάνει Σύνολο άλμπουμ με TEA με ήχο κατά request SEA).

Για να το βάλουμε στο πλαίσιο της κλίμακας του μεριδίου αγοράς 1,79% της Taylor Swift στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την έκθεση της Luminate, ολόκληρο το είδος κλασικής μουσικής είχε μερίδιο 0,9% στην αγορά των ΗΠΑ το 2023 (Άλμπουμ + TEA + SEA On-Demand Audio).

Το είδος Jazz, εν τω μεταξύ, είχε μερίδιο 1% , ενώ το είδος Christian/Gospel είχε μερίδιο 1,7% (βλ. παρακάτω).

Το Top 10 του τσαρτ «Top Albums» των ΗΠΑ για το τέλος του 2023 της Luminate (Album + TEA + On-Demand SEA) περιλαμβάνει πέντε από τα άλμπουμ της Swift.

Το Midnights βρίσκεται στο Νο. 2, με  3,209 εκατομμύρια μονάδες TAC να έχουν καταγραφεί το 2023 . Το άλμπουμ δημιούργησε 2,859 δισεκατομμύρια streaming κατά request και  973.000  πωλήσεις άλμπουμ, σύμφωνα με το Luminate (δείτε παρακάτω).

Το 1989 της Swift (έκδοση Taylor) ήρθε στην τέταρτη θέση, αφού δημιούργησε 2,872 εκατομμύρια μονάδες Συνολικής Κατανάλωσης Άλμπουμ, 1,151 δισεκατομμύρια streaming κατά παραγγελία και 1,975 εκατομμύρια πωλήσεις άλμπουμ το 2023.

Το Lover , εν τω μεταξύ, στην έκτη θέση του chart κατέγραψε 1,875 εκατομμύρια μονάδες TAC το 2023. Το άλμπουμ δημιούργησε 1,873 δισεκατομμύρια streaming από request αι 425.000 πωλήσεις άλμπουμ.

Το Speak Now (Taylor's Version) και η folklore βρίσκονται στην όγδοη και ένατη θέση αντίστοιχα στο τσαρτ «Top Albums» της Luminate για το τέλος του έτους 2023 στις ΗΠΑ, με 1,775 εκατομμύρια και 1,612 εκατομμύρια μονάδες Συνολικής Κατανάλωσης Άλμπουμ, αντίστοιχα.

Αλλού στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Luminate, τα Streaming κατά request  (Ήχος + Βίντεο) αυξήθηκαν κατά 14,6% το 2023, καθοδηγούμενοι από σούπερ σταρ όπως η Taylor Swift, η SZA και o Morgan Wallen.

Αυτή η αύξηση 14,6% μεταφράστηκε σε 1,5 τρισεκατομμύρια streaming τραγουδιών κατά request ήχος + βίντεο) στις ΗΠΑ πέρυσι.

 

Με στοιχεία από το Music Business Worldwide