Διαβάζοντας τους NY Times, ενθουσιάστηκα για τα ρεκόρ στο Hot 100 της αμερικής που έχει το τραγούδι

Διαβάζοντας τους NY Times, ενθουσιάστηκα για τα ρεκόρ στο Hot 100 της αμερικής που έχει το τραγούδι:

Η Brenda Lee με το “Rockin’ Around the Christmas Tree” φτάνει στην κορυφή του καταλόγου 65 χρόνια μετά την πρώτη του κυκλοφορία, όταν πρωτοκυκλοφόρησε και το hot 100, κάρμα ίσως. Ήταν τότε 13 ετών (Η/Ο πιο μεγάλη/ος σε ηλικία καλλιτέχνης που φτάνει στο Νο1 (78 ετών τώρα). Το ρεκόρ το είχε ο Louis Armstrong ’με το “Hello, Dolly!”, νο1 το 1964 όταν ήταν 62 ετών).

Video Url

 

Έγινε επίσης το τραγούδι με το μεγαλύτερο κενό από την αρχική του κυκλοφορία μέχρι να φτάσει στην υψηλότερη θέση. Τα χρόνια που χρειάστηκε ξεπέρασαν κατά πολύ τα 25 του προηγούμενου κατόχου, της Mariah Carey που το 2019 με το “All I Want for Christmas is You” πήγε στην κορυφή, είχε κυκλοφορήσει το 1994. Μάλλον θα αργήσει πολύ να χάσει το ρεκόρ αυτό η κυρία <b>Lee</b>.

H κυρία Carey έχασε και ένα άλλο ρεκόρ από το ίδιο τραγούδι. Η Brenda Lee κατέχει πλέον το ρεκόρ με το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα/κενό από την πρώτη κατάκτηση της κορυφής του τσαρτ μέχρι την πιο πρόσφατη. Εξήντα τρία χρόνια, τέσσερις μήνες και τρεις εβδομάδες, για την ακρίβεια. Ήταν τό 1960 όταν είχε πάει τελευταία φορά στο νο 1 με το "I’m Sorry” (18 Ιουλίου). (Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν της Mariah, τριάντα δύο χρόνια και πέντε μήνες διάστημα από το πρώτο της, το "Vision Of Love" (4 Αυγούστου του 1990) έως το πιο πρόσφατο, το “All I Want for Christmas is You” (17 Δεκεμβρίου του 2022).

Video Url

 

Επίσης γίνεται το μόλις τρίτο τραγούδι Xριστουγέννων που πάει στην κορυφή των ΗΠΑ, μετά τα "The Chipmunk Song” των The Chipmunks  with David Seville το 1958 και το τραγούδι της Mariah.

Video Url