The Pogues : Επανένωση στην κηδεία του Shane MacGowan

The Pogues

Το θρυλικό celtic punk συγκρότημα τραγούδησε στην κηδεία του τραγουδιστή τους. 

Μετά από τον κιθαρίστα Phiip Chevron που πέθανε το 2013 και τον μπασίστα Darryl Hunt που μας άφησε το 2022, οι Pogues αποχαιρετήσσαν πριν από λίγες μέρες και τον θρυλικό τραγουδιστή τους, τον πληθωρικό Shane MacGowan. Ο MacGowan ταλαιπωρούταν χρόνια από τις καταχρήσεις και το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, με τον οργανισμό του να είναι ιδιαίτερα αδύνατος. 

Ο MacGowan πέθανε στις 30 Νοεμβρίου σε ηλικία 65 ετών, μετά από μάχη με την ιογενή εγκεφαλίτιδα. Η κηδεία του έγινε στην εκκλησία St. Mary of the Rosary στο Nenagh της Ιρλανδίας, δύο ώρες περίπου μακριά από το Δουβλίνο. Στην κηδεία ακούστηκε το A Rainy night in Soho από τον Nick Cave, καθώς και το θρυλικό Fairytale of New York που έκανε τον MacGowan παγκοσμίως γνωστό. Άλλοι παρευρισκόμενοι ήταν ο Johnny Depp, ο Bob Geldof, καθώς και ο πρόεδρος της χώρας Michael D. Higgins.

Τα εναπομείναντα μέλη των Pogues καθίσανε μπροστά από το φέρετρο και απέδωσαν ζωντανά το The Parting Glass προς τιμήν του MacGowan. Τα φωνητικά ανέλαβε το μέλος του γκρουπ, Spider Stacy. To Parting Glass είναι ένα από τα πλέον δημοφιλή παραδοσιακά τραγούδια της περιοχής, το οποίο και αποδίδεται συνήθως στο τέλος μίας συγκέντρωσης φίλων. Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές στη δεκαετία των 60s από τους Clancy Brothers, ενώ έχει διασκευαστεί από πολλούς καλλιτέχνες της Ιρλανδίας, ανάμεσα τους και η Sinead O' Connor. 

Δείτε παρακάτω τους εναπομείναντες Pogues να αποδίδουν το Parting Glass στην κηδεία του MacGowan.