April Wine : Έφυγε από τη ζωή ο ηγέτης τους Myles Goodwin

THE CANADIAN PRESS/Galit Rodan

Ο Καναδός rocker υπέκυψε στα πολλά προβλήματα υγείας, σε ηλικία 75 ετών

Η Καναδική σκηνή θρηνεί για έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της. Ο Myles Goodwin ήταν η κινητήρια δύναμη πίσω από το σπουδαίο hard rock συγκρότημα των April Wine, το οποίο μας έδωσε εξαιρετικά albums στο παρελθόν και αποτέλεσε ένας από τους σημαντικότερους Καναδούς εκπροσώπους του είδους. Μαζί με Bachman Turner Overdrive, Helix, Loverboy, Moxy και άλλους. 

Ο Goodwyn αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας όλα αυτά τα χρόνια, χαρακτηριστική ήταν η κατάρρευση του προς το αεροδρόμιο του Quebec το 2008, και οι εσωτερικές αιμορραγίες που αντιμετώπιζε λόγο πολυετούς κατανάλωσης αλκοόλ. Ήταν και η περίοδος που αποσύρθηκε από τις περιοδείες, χωρίς να αποσυρθεί από τη συγγραφή μουσικής ή τους April Wine καθαυτούς. Το τελευταίο Show του Goodwyn πραγματοποιήθηκε στις 2 Μαρτίου στη Nova Scotia. 

Οι April Wine έκαναν σπουδαία επιτυχία στη χώρα τους και στις ΗΠΑ, στα τέλη των 70s και αρχές των 90s. Το πιο επιτυχυμένο album τους είναι το Nature of the Beast του 1981. Πούλησε 1 εκατομμύριο αντίτυπα, ενώ περιείχε και τη μεγαλύτερη επιτυχία τους "Just between you and me".