björk ft. rosalía : oral

Για φιλανθρωπικό σκοπό

Διασώθηκε από τα αρχεία, το σαρωτικό νέο τραγούδι της björk με τη Rosalía υποστηρίζει τη νομική καταπολέμηση των ξένων εμπορικών γεωργικών επιχειρήσεων στην Ισλανδία.

Κάποια στιγμή μεταξύ του Homogenic του 1997 και του Vespertine του 2001 , η Björk έγραψε και ηχογράφησε το "Oral", ένα σαρωτικό ποπ τραγούδι για τις φανταστικές δυνατότητες να γνωρίσεις κάποιον νέο. Αποφασίζοντας ότι δεν ταίριαζε με αυτό που δούλευε εκείνη την εποχή, το έβαλε στο ράφι και το έχασε αμέσως στα αρχεία της.

Αυτή η νέα ενημερωμένη έκδοση, που πρόσφατα διασώθηκε, διαθέτει συμπαραγωγή από τη Sega Bodega και φωνητικά από τη Rosalía . Συνδυάζοντας χορδές με ομιχλώδη μάτια με συγχρονισμένους ρυθμούς εμπνευσμένους από το dancehall της δεκαετίας του '90, το τραγούδι έχει έναν αέρα νεανικής πληθωρικότητας.

Οι στίχοι του πνέουν αυτοσυνείδηση, αλλά και αχαλίνωτη αισιοδοξία. Όταν η Björk τραγουδά το «Let me introduction one to the other/The dream and the real, get them acquainted», δεν είναι δύσκολο να συνδέσεις το φιλόδοξο πνεύμα του τραγουδιού με τον σκοπό που υποστηρίζει: τη διάσωση των φιόρδ της Ισλανδίας από τις καταστροφικές πρακτικές της ιχθυοκαλλιέργειας εργοστασίων .

Υπό αυτή την έννοια, το "Oral" είναι ένα σκάφος που ταξιδεύει στο χρόνο, που φθάνει στην ελπίδα με τα μάτια πλατιά, καθώς κοιτάζει προς το μέλλον.

Video Url