E.L.O (Electric Light Orchestra) All Over The World

Μια βόλτα σε όλο τον κόσμο μέσω του ραδιοφώνου, από την ταινία Xanadu.

Το " All Over the World " εμφανίζεται στην ταινία μεγάλου μήκους Xanadu του 1980 σε μια σεκάνς με τους πρωταγωνιστές της ταινίας Olivia Newton-John , Gene Kelly και Michael Beck . Εμφανίζεται επίσης στο άλμπουμ σάουντρακ Xanadu , και εκτελέστηκε στο μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ το 2007, Xanadu .

Κυκλοφόρησε μετά το σινγκλ " Xanadu " (μια συνεργασία με την Olivia Newton-John), αυτό ήταν το τρίτο σινγκλ στο Top 20 των ELO, που κυκλοφόρησε από το soundtrack του 1980, φτάνοντας στο νούμερο 13 στο αμερικανικό Billboard Hot 100 .

Ένα τμήμα των στίχων απαριθμεί μια σειρά από διάσημες πόλεις. Λονδίνο , Αμβούργο , Παρίσι , Ρώμη , Ρίο ντε Τζανέιρο , Χονγκ Κονγκ , Τόκιο , Λος Άντζελες , Νέα Υόρκη , Άμστερνταμ και Μόντε Κάρλο . Το τελευταίο μέρος που αναφέρεται στη λίστα είναι το Shard End , το προάστιο του Μπέρμιγχαμ , στην Αγγλία όπου γεννήθηκε ο Jeff Lynne .

Η Cash Box το ονόμασε «σούπασε την ποπ της δεκαετίας του '50 και του '60 στα καλύτερά της» και επαίνεσε το γάντζο .  Το Billboard το αποκάλεσε ένα από τα «πιο συναρπαστικά τραγούδια» των ELO. Η Record World είπε ότι «ένα σπιρτόζικο ρεφρέν, τα θριαμβευτικά πλήκτρα και τα πολυπληθή χειροκροτήματα μεταφέρουν το χαρούμενο, ανεβαστικό μήνυμα».

Αυτό το τραγούδι εμφανίστηκε σε περίοπτη θέση στο τρέιλερ της κωμωδίας επιστημονικής φαντασίας του Σάιμον Πεγκ, Paul και έπαιξε επίσης στο τέλος της ταινίας πριν από τους τίτλους. 

Video Url