Stevie Nicks: «Δεν υπάρχει λόγος για μία επανένωση των Fleetwood Mac μετά τον θάνατο της Christine McVie»

Instagram @stevienicks

Η Stevie Nicks συμφώνησε με τα προηγούμενα σχόλια του Mick Fleetwood, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει λόγος» για μια επανένωση των Fleetwood Mac μετά τον τραγικό θάνατο της συναδέλφου και φίλης της Christine McVie.

Η Nicks ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο νέας περιοδείας των Fleetwood Mac σε μια συνέντευξη στο Vulture. Στην συνέντευξη εξήγησε γιατί το συγκρότημα δεν μπορούσε να «προχωρήσει χωρίς αυτήν», αφού ενώθηκαν το 2018 και το 2019 για μια περιοδεία για την 50η επέτειο του γκρουπ, με τον Neil Finn και τον Mike Campbell.

«Όταν πέθανε η Christine, ένιωσα ότι δεν μπορείς να την αντικαταστήσεις», είπε η Nicks. «Χωρίς αυτήν, τι μπορείς να κάνεις; Ήταν σαν την αδελφή ψυχή μου, τη μουσική αδελφή ψυχή μου και την καλύτερή μου φίλη με την οποία περνούσα περισσότερο χρόνο από οποιονδήποτε από τους άλλους φίλους μου εκτός των Fleetwood Mac».

Αναφερόμενη για άλλη μια φορά πώς το «You're on Your Own, Kid» της Taylor Swift τη βοήθησε να θρηνήσει τον χαμό της φίλης της, η Nicks θυμήθηκε πώς εκείνη και η McVie ήταν μόνες τους στους Fleetwood Mac. «Προστατεύσαμε η μία την άλλη», είπε. «Σε ποιον θα στραφώ για βοήθεια και δεν θα είναι εκεί πίσω από αυτό το πιάνο; Όταν πέθανε, σκέφτηκα ότι πραγματικά δεν μπορούμε να προχωρήσουμε περισσότερο χωρίς αυτήν. Δεν υπάρχει λόγος».

Όπως εξήγησε η Nicks, το σετ του συγκροτήματος θα έπρεπε επίσης να αλλάξει δραστικά. «Η Christine ήταν ποπ σταρ. Έγραψε όλες αυτές τις πραγματικά σούπερ ποπ επιτυχίες. Κανείς από τους υπόλοιπους από εμάς δεν μπορούσε να γράψει αυτά τα τραγούδια. Αυτό που θα συνέβαινε είναι ότι θα έπρεπε να αφαιρέσουμε τα τραγούδια από το live σετ, όπως κάναμε όταν όντως αποσύρθηκε για 18 χρόνια. Δεν μπορούσαμε να ξαναδημιουργήσουμε αυτά τα τραγούδια. Έτσι γίναμε ένα πολύ πιο σκληρό ροκ συγκρότημα».

Η McVie πέθανε στις 30 Νοεμβρίου 2022 από εγκεφαλικό. Η Stevie Nicks της απέτισε φόρο τιμής εκείνη την ημέρα με ένα χειρόγραφο σημείωμα με το «Hallelujah» του Haim.

 

Video Url