Ο Sufjan Stevens κυκλοφορεί το 10ο σόλο άλμπουμ «Javelin», μετά την διάγνωση με το σύνδρομο Guillain-Barre

Instagram @sufjan

Ο Sufjan Stevens αποκάλυψε το «Javelin», την πρώτη του μουσική απόπειρα εδώ και οκτώ χρόνια. Ακούστε το παρακάτω από το Spotify.

Το δέκατο σόλο άλμπουμ του Stevens ήταν σε παραγωγή του ίδιου και περιλαμβάνει εμφανίσεις από τον κιθαρίστα των The National, Bryce Dessner, την Adrienne Maree Brown, τη Hannah Cohen, τη Mina Tindle, τη Megan Lui και τη Nedelle Torrisi. Μαζί με το βασικό σινγκλ, «So You Are Tired» και το «Will Anybody Ever Love Me?» το άλμπουμ των δέκα κομματιών περιλαμβάνει μια διασκευή του κομμάτι του Neil Young, «There's a World» από το άλμπουμ, «Harvest» του 1972.

 

 

Τον Σεπτέμβριο, ο Stevens αποκάλυψε στον ιστότοπό του ότι είχε διαγνωστεί με το αυτοάνοσο σύνδρομο Guillain-Barre, ενώ τώρα αναρρώνει από την φυσικοθεραπεία για να «μάθει να περπατά ξανά», όπως δήλωσε. Προειδοποίησε ότι «οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν GBS μαθαίνουν να περπατούν ξανά μόνοι τους μέσα σε ένα χρόνο», αλλά διαβεβαίωσε τους θαυμαστές του ότι η αποκατάσταση «πήγαινε πολύ καλά» και πρόσθεσε ότι είναι δεσμευμένος να τα καταφέρει και είναι σε καλή διάθεση με την βοήθεια μιας πραγματικά καλής ομάδας.

 

Video Url

 

Το «Javelin» κλείνει μια πολυάσχολη χρονιά για τον Stevens. Τον Μάιο κυκλοφόρησε το soundtrack του «Reflections» και τον Ιούνιο μια επανέκδοση βινυλίου του «Michigan» από το 2003. Έκανε επίσης ντεμπούτο ένα μιούζικαλ βασισμένο στο «Illinois» του 2005 το καλοκαίρι στο Bard College της Νέας Υόρκης.