That Smell-Lynyrd Skynyrd

Το "That Smell" είναι ένα τραγούδι από το  ροκ συγκρότημα Lynyrd Skynyrd. Γραμμένο από τον Ronnie Van Zant και τον κιθαρίστα Allen Collins, κυκλοφόρησε το 1977 στο άλμπουμ Street Survivors. Την εποχή που γράφτηκε το τραγούδι, το συγκρότημα χρησιμοποιούσε αλκοόλ, κοκαΐνη και ηρωίνη. Ο Van Zant είπε ότι άρχισε να χρησιμοποιεί ηρωίνη και κοκαΐνη για να ανακουφίσει την πίεση της παράστασης μπροστά σε μεγάλο κοινό.

Η έμπνευση του Van Zant για το τραγούδι ήταν οι αυξανόμενες απερίσκεπτες απολαύσεις των μελών του συγκροτήματος που κορυφώθηκαν το βράδυ όταν ο κιθαρίστας Gary Rossington έπεσε με το Ford Torino του σε μια βελανιδιά κατά μήκος της οδού Mandarin στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα, μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και άλλων ναρκωτικών. 

Ο Van Zant εμπνεύστηκε έτσι να γράψει το τραγούδι ως προειδοποίηση για τις συνέπειες της απρόσεκτης υπερβολικής χρήσης ναρκωτικών και αλκοόλ. Το τραγούδι χάρισε στον Rossington το παρατσούκλι "Prince Charming" από τον Van Zant. Αργότερα, όταν ρωτήθηκε, ο Van Zant είπε, "Είχα ένα ανατριχιαστικό συναίσθημα ότι τα πράγματα πήγαιναν εναντίον μας, οπότε σκέφτηκα να ρίξω τις γραμμές, να χτυπήσω λίγο H και να γράψω ένα νοσηρό τραγούδι."

Οι στίχοι προειδοποιούσαν ότι "αύριο μπορεί να μην να είναι εδώ για σένα», και ότι «η μυρωδιά του θανάτου σε περιβάλλει». Τρεις μέρες μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ, το συγκρότημα καταστράφηκε από ένα αεροπορικό δυστύχημα. Η συντριβή σκότωσε πολλά μέλη των Lynyrd Skynyrd, συμπεριλαμβανομένου του Van Zant

Video Url