Ήταν ο Jim Morrison ο πρώτος ροκ σταρ που συνελήφθη επί σκηνής; Το περιστατικό στο Κονέκτικατ το 1967

Δεν είναι συχνό φαινόμενο η αστυνομία να εισβάλλει στην σκηνή για να συλλάβει έναν μουσικό στη μέση μιας παράστασης, αλλά έχει συμβεί. Ο θρυλικός (και συχνά αμφιλεγόμενος) frontman των Doors, Jim Morrison, ήταν ο πρώτος ροκ σταρ που συνελήφθη κατά την διάρκεια ενός live.

Η σύλληψη έλαβε χώρα στις 9 Δεκεμβρίου 1967 κατά τη διάρκεια μιας από τις εμφανίσεις του συγκροτήματος στο New Haven του Κονέκτικατ και δεν θα ήταν η τελευταία φορά που ο αμερικάνος τραγουδιστής θα ερχόταν αντιμέτωπο ς με τον νόμο.

Ο Robby Krieger, κιθαρίστας των The Doors, έγραψε για εκείνη την βραδιά στα απομνημονεύματά του, «Set the Night on Fire: Living, Dying and Playing Guitar With the Doors». Σε ένα απόσπασμα της βιογραφίας, ο μουσικός σημείωσε ότι ο Ιταλός τραγουδιστής Carlo Albani ήταν ο πρώτος που συνελήφθη επί σκηνής στη Βοστώνη το 1908, το οποίο επιβεβαιώνει η εφημερίδα New York Tribune. Ωστόσο, ο Krieger τόνισε ότι ο Albani μπόρεσε να ολοκληρώσει την παράστασή του πριν γίνει η σύλληψη, σε αντίθεση με τον Morrison.

Γιατί συνελήφθη ο Morrison στο New Haven;

Σύμφωνα με την περιγραφή του Krieger, ο Morrison ήταν με μια γυναίκα σε ένα ντους στα παρασκήνια και η αστυνομία δεν κατάλαβε ότι ήταν ο τραγουδιστής της μπάντας, όταν τον έπιασαν στα πράσα. Ζήτησαν από το ζευγάρι να φύγει από τον χώρο της συναυλίας και ο Morrison αντέδρασε προκλητικά, έτσι ένας αστυνομικός τον ψέκασε στο πρόσωπο με σπρέι. Ο Krieger τον άκουσε να ουρλιάζει από το καμαρίνι τους, αλλά είπε ότι ένοιωσε καλύτερα, μόλις έπλυνε τα μάτια του.

Αργότερα το βράδυ, καθώς το συγκρότημα έπαιζε το τραγούδι «Back Door Man», ο Morrison άρχισε να τα χώνει στην αστυνομία αποκαλώντας τους «μικρά μπλε γουρούνια» που τον είχαν ψεκάσει στα παρασκήνια και προειδοποίησε το πλήθος ότι αν κάτι τέτοιο συνέβη σε αυτόν, θα μπορούσε να συμβεί σε οποιονδήποτε από το κοινό. Στη συνέχεια, μια ομάδα αστυνομικών κατευθύνθηκε προς τη σκηνή.

«Ξαφνικά περικυκλωθήκαμε. Ένας υπολοχαγός της αστυνομίας ανέβηκε στη σκηνή και ο Jim του πρόσφερε το μικρόφωνο. Ακόμα και σε εκείνο το σημείο δεν ανησύχησα και πολύ. Τι θα μπορούσαν να κάνουν; Να τον συλλάβουν; Πάνω στη σκηνή; Στη μέση μιας παράστασης; Επειδή είπε την αλήθεια;», έγραψε ο Krieger. «Όπως αποδείχτηκε, αυτό ακριβώς έκαναν. Η αστυνομία άρπαξε τον Jim και το πλήθος τρελάθηκε. Ο Ray, ο John και εγώ ήμασταν σοκαρισμένοι και απλά κοιτούσαμε». Και κάπως έτσι, ο Jim Morrison έγινε ο πρώτος ροκ σταρ που συνελήφθη επί σκηνής.

 

Video Url

 

Video Url