Ακούστε τους Duran Duran με τον Andy Taylor και τον Nile Rodgers στο νέο τραγούδι «Black Moonlight»

Instagram @duranduran

Το Halloween πλησιάζει και οι Duran Duran θέλουν να σας κάνουν να χορέψετε κάτω από το Μαύρο Σεληνόφως. Το «Black Moonlight» είναι το νέο τους κομμάτι πριν την κυκλοφορία του επερχόμενου άλμπουμ τους, «Danse Macabre». Ακούστε το παρακάτω.

Χάρη σε ένα πιασάρικο riff από τον Nile Rodgers και με βοήθεια από το πρώην μέλος Andy Taylor, το «Black Moonlight» είναι λιγότερο απειλητικό και γοτθικό από το προηγούμενο single, «Danse Macabre». Ωστόσο, το νέο κομμάτι έχει απόκοσμα synths και μερικούς παιχνιδιάρικους στίχους για «σκοτεινές μαγείες και χορούς μέσα στη νύχτα».

«Ο Nile Rogers είναι μια δύναμη της φύσης. Όταν μπαίνουμε σε ένα στούντιο, αρχίζουμε να παίζουμε και η μαγεία αναδύεται», δήλωσε ο Nick Rhodes, ο κιμπορντίστας των Duran Duran. «Ο Nile λέει πάντα ότι οι CHIC είναι το πρώτο του συγκρότημα και οι Duran Duran είναι το δεύτερο. Θεματικά, προσωπικά προτιμώ το φεγγάρι από τον ήλιο. Ο Simon  πήρε την ιδέα και την έτρεξε».

Ο τραγουδιστής Simon Le Bon πρόσθεσε: «Το Black Moonlight είναι αυτή η κλασική συνεργασία Duran Duran-Nile Rodgers. Όταν ο Nile άρχισε να παίζει την κιθάρα του στο στούντιο, ενέπνευσε πραγματικά τους πάντες με το riff του και το τραγούδι απλώς γράφτηκε από μόνο του».

Εκτός από το «Danse Macabre» και το «Black Moonlight», το επερχόμενο άλμπουμ περιλαμβάνει τις διασκευές «Bury a Friend» της Billie Eilish, «Psycho Killer» των Talking Heads και «Spellbound» των Siouxsie and the Banshees και θα κυκλοφορήσει στις 27 Οκτωβρίου.

Εν τω μεταξύ, ο Taylor μοιράστηκε το πρώτο του σόλο άλμπουμ μετά από 30 χρόνια, «Man’s a Wolf to Man», νωρίτερα αυτό το μήνα. Τον Αύγουστο, αποκάλυψε ότι υποβλήθηκε σε θεραπεία με ένα καινοτόμο φάρμακο για τον καρκίνο που παρέτεινε τη ζωή του για πέντε χρόνια.

 

Video Url