Οι U2 έκαναν το ντεμπούτο του νέου τους τραγουδιού, «Atomic City» σε μια συναυλία έκπληξη στο Λας Βέγκας

Οι U2 στην Mercedes-Benz Arena στο Βερολίνο της Γερμανίας στις 31 Αυγούστου του 2018, κατά την διάρκεια της «Experience + Innocence Tour» Wikimedia Commons / Petr

Οι U2 εμφανίστηκαν σε ένα σόου έκπληξη μπροστά από το Plaza Hotel στο Λας Βέγκας το βράδυ του Σαββάτου, όπου έπαιξαν ζωντανά ένα νέο τραγούδι, ενώ γύριζαν το καινούργιο τους μουσικό βίντεο.

Το τραγούδι, «Atomic City», αναφέρεται στο Λας Βέγκας, την ίδια την πόλη στην οποία έπαιζε το ιρλανδικό κουαρτέτο. Το συγκρότημα βιντεοσκόπησε το κλιπ  με περίπου 250 κομπάρσους και τα φωνητικά του frontman Bono ήταν ζωντανά, αλλά η μουσική ήταν ηχογραφημένη.

Το νέο τραγούδι θα κυκλοφορήσει πριν από την επερχόμενη εμφάνισης του συγκροτήματος στο νέο συναυλιακό χώρο, MSG Sphere στην πόλη. Οι συναυλίες, οι πρώτες που θα παιχτούν στην νέα αρένα, θα ξεκινήσουν στις 29 Σεπτεμβρίου και οι U2 σκοπεύουν να παίξουν ολόκληρο το «Achtung Baby» του 1991.

 

 

Το συγκρότημα θα παίξει τα πρώτα σόου χωρίς τον ντράμερ Larry Mullen Jr, ο οποίος αναρρώνει από μία επέμβαση. Παρόλα αυτά, ήταν παρών στα γυρίσματα του μουσικού βίντεο. «Δεν ακολουθεί τις εντολές του γιατρού», είπε ο Bono κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του βίντεο, στο οποίο το κοινό επευφημούσε.

Σύμφωνα με την Irish Mirror, ο μπασίστας Adam Clayton είπε: «Όλο το συγκρότημα μαζί με το κοινό είναι πολύ λυπημένοι που θα λείψει ο Larry. Θέλει να επιστρέψει, θέλει να συνεχίσει μια μακρά καριέρα και να παίζει ντραμς, άλλα πρώτα πρέπει να γίνει καλά».

Εξήγησε επίσης ότι, ενώ ο Mullen συνεχίζει να αναρρώνει, ο ντράμερ των Krezip, Bram van den Berg, θα πάρει τη θέση του και θα εμφανιστεί στις πρώτες συναυλίες στη Νεβάδα. Αυτή, συνέχισε ο Clayton, ήταν μια επιλογή που αποφάσισε το συγκρότημα αφού πήρε το οκ από τον συνάδελφό τους.

Δείτε παρακάτω το «Atomic City» από τους U2, στο Plaza Hotel του Λας Βέγκας:

Video Url